Heart and soul (1938)

publicat: 07/05/2012 20:42 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Melodia Heart and Soul a fost compusa in 1938 de Hoagy Carmichael (muzica) si Frank Loesser (versuri). La acea data amandoi se aflau sub contract cu studiourile de film Paramount si compuneau muzica pentru filmele de la Hollywood. Heart and Soul a fost interpretat pentru prima data de Larry Clinton and his Orchestra intr-un film de scurt-metraj intitulat A Song Is Born in 1938. La scurta vreme, Clinton a descoperit-o pe Bea Wain, o cantareata de 22 de ani ce performa in spectacole de Big-Band la radio, si au inregistrat impreuna melodia care avea sa devina un hit.

In 1939 Heart and Soul ajungea pe primul loc in topul american, iar Bea Wain era votata cea mai populara solista intr-un sondaj al revistei Billboard. Bea Wain va mai inregistra si alte hituri cu orchestra lui Larry Clinton, dar dupa un an si jumatate va alege o cariera solo care, desi foarte apreciata de critici, ii va aduce insa doar un singur hit in topuri. Cu toate acestea, Wain ramane cea mai apreciata voce a epocii sale. Din pacate cariera ei muzicala va inceta in 1942, cand asociatia muzicienilor americani a pornit o greva impotriva companiilor de inregistrari din cauza neintelegerilor privind drepturile de autor. Wain va continua sa cante doar in spectacolele de radio si ulterior va lucra ca dj alaturi de sotul ei.

Heart and Soul va fi reluata in anii ce au urmat de cantareti ca Ella Fitzgerald, Dan Martin sau David Brubeck, iar piesa va deveni foarte populara atat la dineuri dar si in diverse spectacole tv si filme, cele mai recente reluari fiind in unele scene din cele mai urmarite seriale tv din ultimii ani: Ally McBeal, Naufragiatii, The Simpsons sau Family Guy. In prezent, melodia a devenit o compozitie de jazz standard, fiind una din partiturile favorite ale muzicienilor amatori.

Nu am reusit sa gasesc inregistrarea originala din 1938, in schimb am gasit o inregistrare din 1939 in care apare si Bea Wain, alaturi de orchestra lui Larry Clinton.

 • Heart and soul, I fell in love with you
  Heart and soul, the way a fool would do, madly
  Because you held me tight
  And stole a kiss in the night

  Heart and soul, I begged to be adored
  Lost control, and tumbled overboard, gladly
  That magic night we kissed
  There in the moon mist

 • Oh! but your lips were thrilling, much too thrilling
  Never before were mine so strangely willing

  But now I see, what one embrace can do
  Look at me, it's got me loving you madly
  That little kiss you stole
  Held all my heart and soul

Autori: Hoagy Carmichael/Frank Loesser

Cateva acorduri din aceasta melodie apar si intr-o scena din filmul Big (1988), cand Tom Hanks si Robert Loggia se joaca cu o claviatura electronica gigantica.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi paginile:

Referinţe:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Heart and Soul
Descriere: versiuni ale melodiei "Heart and Soul" de Hoagy Carmichael si Frank Loesser (1938)
Gen muzical: Jazz
Conţine: 15 melodii
Timp total: 39:47
Bit rate: 64kbps
Creată la: 20/08/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: