Melodia de lângă tine

Ediţia I

publicat: 26/12/2023 11:00 | actualizat: 2023-12-2828/12/2023 11:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Ania V. este un om care scrie şi citeşte constant. Iubeşte marea, muzica, ciocolata, viaţa. În rest, creşte cu vise şi tăceri multe.

Hey!

Azi, Ania la butoane (cu 2 urechi noi în camera antifonată plină de viniluri, casete, CD-uri...). Sunt acum îndemnată să vă încânt timpanele cu noutăţi, dar la mine asta este o perspectivă relativă. Unele melodii ajung să fie ascultate la momentul potrivit al sufletului, nu al cronologiei.

Pentru mine, cufundarea în muzică echivalează cu o învăluire în frumuseţe pe care o asociez cu bucuria și iubirea. Pe lângă acestea, mai răsare acum și o idee filosofică, le veți auzi pe toate la un moment dat, odată ce fluxul melodic înaintează.

Un sărut pop vine pe calea undelor de la Dermot Kennedy, un cântăreț/compozitor irlandez. Schimb registrul cu Gregory Porter, un îmblânzitor fin de ritmuri jazz și gospel, și vocea lui minunată și răgușită. Urmează Harry Styles, cu un vibe catchy în As it was (unul dintre cele 2 single-uri extrase de pe al treilea album solo lansat în 2022, Harry's House). Ajung apoi la John Mayer care m-a încântat cu a sa călătorie de autodescoperire în Wild blue (un necunoscut total cu care m-am împrietenit imediat având în vedere pasiunea comună pentru pierderea în imensul albastru). Și iată o descoperire simpatică - trupa Mar Malade, care își propune (după cum declară pe site-ul ei) să creeze muzică de "acasă", ce ajută ascultătorul să călătorească chiar și de la fereastră pe covor.

După reverie, ne mișcăm mai alert cu exploziva Pink (nu pot să cred că încă stați pe scaune!). Și continuăm să ne energizăm cu melodia Enjoy your life a lui Romy, despre care am aflat (surpriză!) că face parte din formația The XX (dacă aveți timp, aplecați o ureche și pe acolo, nu cred că veți regreta). Ne relaxăm apoi pe vibrațiile hipnotice și languroase ale junglei redate de Tash Sultana (o incredibilă muziciană multifațetată de origine australiană, care se desfășoară pe un mix de Reggae și R&B/Soul). Apoi ne-ntoarcem spre 1975 sau mai degrabă spre starea acelui an surprinsă de nostalgicii de la trupa cu același nume. About you te duce departe, dar în același timp parcă ne apropiem de miezul amintirii iubirii. Și mă opresc respirând mai lent și ascultându-mi intuiția, așa cum sfătuiesc cei de la formația The Killers.

Doar ca reminder oldie & goldie, îl mai adaug pe Bruce Springsteen cu melodia Human touch (ca o continuare, vă puteți încânta inima cu Hungry heart și nu numai...).

Stop, back, rewind!

Audiție plăcută! Mult bine și bun în 2024!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Melodia de lângă tine - Ediţia I
Descriere: Ania's favourites
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 45:20
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/12/2023
Actualizată la: 26/12/2023

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: