Melodia de lângă tine

Ediţia II

publicat: 14/02/2024 12:00 | actualizat: 2024-02-1414/02/2024 00:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Ania V. este un om care scrie şi citeşte constant. Iubeşte marea, muzica, ciocolata, viaţa. În rest, creşte cu vise şi tăceri multe.

Hey!

Azi, Ania la butoane, gata să vă încânte cu melodii pentru inimă, căci da, am ales o tematică (nu este greu de ghicit, bat tobele...), cea a iubirii (cu toate nuanţele ei...). Vine şi cu un motto simpatic, semnat de scriitorul Gabriel Garcia Márquez:

There is always something left to love.

Aşadar, să iubim în fiecare zi, fără oră fixă, (şi) muzica.

Începem cu vocea caldă a lui Ben Horward pe acordurile lui Only love (un cântec compus de el şi extras ca single de pe albumul său de debut Every Kingdom). Putem rezona cu această definiţie puternică în timp ce ne navigăm către următoarea melodie, Sail away, interpretată de către David Gray (al patrulea single extras de pe al patrulea album, White Ladder). O mică bijuterie muzicală care m-a purtat departe, ca şi cum aş pluti pe apă. Tot compozitor englez ca şi Ben Howard, pare a avea aceeaşi reţetă clasică de a stârni sentimente.

Şi ajungem la Depeche Mode şi Always you (unul dintre multele hituri de pe ultimul lor album Memento Mori, plin de semnificaţii şi înţelepciunea unei trupe care şi-a slefuit de-a lungul timpului un stil unic şi pe care am avut marele noroc să o aud live, într-un concert demenţial, anul trecut). Urmează apoi un ritm pop rock cu potenţial obsedant, Imagine Dragons - Follow you, şi o faţetă a iubirii realiste şi reziliente.

Schimbăm acum puţin registrul cu o cântăreaţă pe care aş caracteriza-o ca pe o mică iubire secretă, se exprimă într-una din limbile mele favorite şi mereu îmi sfâşie inima într-un mod greu de descris, Lara Fabian şi proaspătul (viitor) hit, Ta peine (cine a auzit vreodată Je suis malade, ştie despre ce vorbesc...). Pe aceeaşi linie se înscriu şi cei de la Maneskin şi cu a lor piesă rock răscolitoare, Valentine.

Ne ridicăm sufletul pe o melodie optimistă, ce ne arată simplitatea dragostei necondiţionate, La capăt de linie, semnată de formaţia om la lună, pe care o apreciez că reuşeşte să menţină în peisajul autohton un model de calitate muzicală românească, împletind frumos poezia şi ritmuri blânde de înălţat inima.

Ne ridicăm apoi la dans pe ritmul antrenant al Runaway semnat de OneRepublic şi continuăm pe aceeaşi linie de rock american, dar combinat cu nostalgia anilor `80, ascultându-i pe cei de la The Killers - Your side of town. Şi ne îndreptăm iar spre un cântăreţ englez, o surpriză recentă pentru mine, Tom Grennan şi Little bit of love (al patrulea single de pe al doilea său album, Evening Road).

La final, momentul muzical oldie & goldie este susţinut în forţă de Steve Winwood şi Higher love.

Stop, back, rewind!

Audiție plăcută!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Melodia de lângă tine - Ediţia II
Descriere: Ania's favourites
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 42:16
Bit rate: 64kbps
Creată la: 03/02/2024
Actualizată la: 03/02/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: