Cutiuţa cu muzichii

Ediţie specială

publicat: 08/04/2007 20:40 | actualizat: 2023-09-1313/09/2023 12:01 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Zilele trecute am fost surprins sa ma aud fredonind obsesiv o melodie a unui film celebru probabil in parte si datorita temei sale muzicale. Era vorba de "Neverending story". Apoi mi-am dat seama ca multe alte filme imi ramin in special in memorie, si probabil ca si altora, mai ales pentru ca tema principala a filmului ne-a emotionat deopotriva. Nu de putine ori o coloana sonora ne face ca o data ce vedem un film ce ne place sa il iubim si mai mult pentru muzica pe care se desfasoara povestirea. Sunt sigur ca nu trebuie sa dau exemplu si multi din voi ati avut deja o astfel de experienta.

Uneori, unele filme, desi nu ni le mai amintim din perspectiva pesonajelor sau a actiunii ne urmaresc de-a lungul timpului si ne fac sa ne amintim de copilarie sau de orice alt moment din viata noastra, de o persoana, de un loc sau de o situatie anume atunci cind auzim intimplator melodia filmului la radio, intr-un restaurant sau chiar fredonata de altcineva. Culmea este ca uneori astfel de melodii fac ca doua persoane sa se apropie si mai mult sufleteste aflind ca au aceeasi tema preferata sau ca au fost "asuprite" ani de-a rindul de aceeasi tema muzicala la televizor.

Este firesc ca astazi am vrut sa aduc un omagiu filmelor pe care le-am vazut si care, indiferent ca mi-au placut sau mi-au displacut, mi-au ocupat citiva biti din memorie pentru ca nu mi-am putut scoate din minte tema lor muzicala.

Am facut chiar o mica documentare mai inainte si am aflat intimplator ca multe din coloanele sonore ale unor filme celebre au fost compuse chiar de acelasi compozitor. Sunt citiva compozitori de muzica de film ce au dominat si domina inca acest domeniu: John Williams (Star Wars, Battlestar Galactica, 2001 - Odiseea spatiala, Falci, Lost in space, Superman, E.T., Indiana Jones, Lista lui Schindler, Sapte ani in Tibet, Minority Report, Terminalul, Memoriile unei gheise), Henry Mancini (Pink Panther, The Godfather, Tom and Jerry, Breakfast at Tiffany's, Charlie's Angels, Tinar si nelinistit), Jerry Goldsmith (Star Trek, Mulan, L.A. Confidential, Basic Instinct, Mumia, Regatul cerului), Ennio Morricone (Pentru un pumn de dolari, The Good, the Bad and the Ugly, Lolita), Hans Zimmer (The Lion King, Gladiatorul, Piratii din Caraibe), Lalo Schifrin (Misiune imposibila, Mannix, Enter The Dragon, Cei patru muschetari, The Amityvile Horror)

Am grupat aici citeva teme din seriale TV:

Battlestar Galactica
Beverly Hills 90210
Charlie's Angels
Cheers
Dallas
Friends
Lost in space
M.A.S.H.
Macgyver
Mission: Impossible
Monk
Murder she wrote (Verdict: Crima)
Quantum Leap (Capcana timpului)
Renegade
Seinfeld
Star Trek - Next Generation
Stargate
The A-Team
The X-Files
Wonder woman

filme:

2001 - Odiseea spatiala
Braveheart
James Bond
Love Story
Star Wars
Superman
The Godfather
The Saint
West Side Story - Maria

si desene animate:

Batman
Ghostbusters
Pink Panther
Popeye The Sailor Man
Scooby Doo
Smurfs
Spiderman
Teenage Mutant Ninja Turtles
The Flinstones
The Muppets Show
The Simpsons
Tom and Jerry
Woody Woodpecker
X-Men

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzica din filme, seriale tv, desene animate
Descriere: muzica din filme, seriale tv, desene animate
Gen muzical: Various
Conţine: 43 melodii
Timp total: 01:10:02
Bit rate: 64kbps
Creată la: 23/06/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: