Muzică spaniolă (vol. 2)

publicat: 26 februarie 2011 19:24 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba spaniola, compuse sau interpretate de muzicieni de origine spaniola sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala spaniola.

Ca urmare a cresterii numarului de cautari dupa "muzica spaniola" pe site, am decis sa continui seria cu cel de-al doilea volum. Aceasta cutiuta contine de asemenea doar artisti originari din Spania, pentru a pastra criteriul stabilit de la bun inceput. Astfel, pe linga artistii binecunoscuti, veti gasi artisti mai putini cunoscuti in Romania precum Camela, o trupa ce a debutat cu un album finantat din banii propriilor membri, ajungand una din cele mai apreciate trupe de tehno-rumba din peninsula iberica, Camilo Sesto, un veteran al muzicii spaniole, care a activat in anii '70 si '80 sau Alaska y Dinarama, un trio electro-pop foarte popular in timpul Miscarii Madrilene, un curent cultural cu centrul in Madrid, ce a inceput odata cu tranzitia Spaniei catre democratie, imediat dupa moartea lui Franco in 1975.

Multi din voi veti recunoaste hitul Eres tu - melodie ce a ocupat locul 2 in concursul Eurovision din 1973, El porompompero - un cantec flamenco clasic si Taka takata - in versiunea originala, el fiind preluat in acelasi an de Joe Dassin in limba franceza.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Muzică spaniolă vol. 2
Descriere: melodii în limba spaniolă
Gen muzical: Spaniolă
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:20:00
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 09 octombrie 2010

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: