Muzică spaniolă (vol. 2)

publicat: 26/02/2011 19:24 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba spaniola, compuse sau interpretate de muzicieni de origine spaniola sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala spaniola.

Ca urmare a cresterii numarului de cautari dupa "muzica spaniola" pe site, am decis sa continui seria cu cel de-al doilea volum. Aceasta cutiuta contine de asemenea doar artisti originari din Spania, pentru a pastra criteriul stabilit de la bun inceput. Astfel, pe linga artistii binecunoscuti, veti gasi artisti mai putini cunoscuti in Romania precum Camela, o trupa ce a debutat cu un album finantat din banii propriilor membri, ajungand una din cele mai apreciate trupe de tehno-rumba din peninsula iberica, Camilo Sesto, un veteran al muzicii spaniole, care a activat in anii '70 si '80 sau Alaska y Dinarama, un trio electro-pop foarte popular in timpul Miscarii Madrilene, un curent cultural cu centrul in Madrid, ce a inceput odata cu tranzitia Spaniei catre democratie, imediat dupa moartea lui Franco in 1975.

Multi din voi veti recunoaste hitul Eres tu - melodie ce a ocupat locul 2 in concursul Eurovision din 1973, El porompompero - un cantec flamenco clasic si Taka takata - in versiunea originala, el fiind preluat in acelasi an de Joe Dassin in limba franceza.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică spaniolă (vol.2)
Descriere: melodii în limba spaniolă
Gen muzical: Spaniolă
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:20:00
Bit rate: 64kbps
Creată la: 09/10/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: