Arhivă anuală

Alege alt an:

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

93 înregistrări

Best of New Wave (vol. 1)

publicat pe 07 ianuarie 2012 18:12 în Best of de Leonardo

Termenul de muzica new wave a aparut la jumatatea anilor '70, desemnand initial un curent muzical de sorginte rock, confundat uneori cu muzica punk-rock, dar care incorpora elemente de muzica electronica, muzica experimentala, disco sau pop. Termenul a fost inventat de Roy Carr, jurnalistul revistei New Musical Express, care l-a imprumutat din sintagma French New Wave, noul val din cinematografia franceza a anilor '60, in fruntea caruia se aflau cineasti precum François Truffaut, Jean-Luc Godard sau Éric Rohmer. Totusi termenul a fost folosit prima data in mass-media in noiembrie 1976 intr-un articol din revista britanica Melody Maker scris de Caroline Coon, care il cita pe Malcolm McLaren, care folosea acest termen pentru trupele britanice care nu se incadrau in genul punk; termenul va fi folosit ulterior cu acelasi sens de catre jurnalistul Charles Shaar Murray pentru a caracteriza stilul trupei The Boomtown Rats. Malcolm McLaren era la acea data impresarul Sex Pistols, cea mai cunoscuta trupa britanica de punk, si viziunea lui apropiata de cea a miscarii situationiste, care promova actiunile absurde si provocatoare, a stat la baza principiilor sale de promovare a muzicii punk, nu numai ca impresar ci si ca designer de moda si publicist.

(citeşte)

genuri: New Wave
|

Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXI

publicat pe 04 ianuarie 2012 21:11 în Topuri internaţionale de Leonardo

Desi noul an a inceput de cateva zile, au ramas inca melodii pe care nu am reusit sa le includ in editiile trecute, iar altele au fost lansate chiar in ultima luna a anului trecut. Asa ca revenim cu cele mai recente single-uri Gerard de Palmas - de pe dublul album Sur ma route lansat in noiembrie 2011, Ed Sheeran cu Lego house - lansat tot in noiembrie 2011, Sean Paul si Shakira. Single-ul Our day will come este al doilea si cel mai recent single extras de pe compilatia Lioness: Hidden Treasures, albumul postum al lui Amy Winehouse lansat in decembrie 2011, care include inregistrari din perioada 2002-2011 ale regretatei cantarete engleze. Our day will come este un cover dupa hitul cu acelasi titlu al formatiei Ruby & The Romantics din 1963, care a mai fost reluat de-a lungul anilor si de alti artisti binecunoscuti printre care Brenda Lee, Cliff Richard, The Supremes, Nancy Wilson, Cher sau Christina Aguilera.

(citeşte)

genuri: Various
|

Radio Grafii AD 1978 (partea a II-a) - Ediţia 39

publicat pe 02 ianuarie 2012 19:07 în Radio Grafii cu Alexandru Gheorghiaş de Alexandru Gheorghiaş

22 decembrie 1978. Începea Operaţiunea Soberania. Şi se termina, fără a fi avut loc vreodată. Este numele de cod al intervenţiei militare pe care forţele argentiene intenţionau s-o efectueze în Chile, pentru a rezolva conflictul din zona Canalului Beagle, din Ţara de Foc. Cu şapte ani înainte, cele două state din America Latină fuseseră de acord cu medierea internaţională. Aceasta avusese loc în mai 1977, atunci când Regina Marii Britanii acordase insulele Picton, Nueva şi Lennox statului Chile. În ianuarie, Argentina respinsese decizia şi planificase operaţiunea menţionată anterior.

În Ziua Z, o furtună puternică a împiedicat desfăşurarea în zonă a forţelor navale argentiniene. Papa Ioan Paul al II-lea a decis să intervină şi a trimis un emisar personal, pe Cardinalul Antonio Samore, pentru a vizita cele două capitale. Cu şase ore înainte de sosirea acestuia la Buenos Aires, Operaţiunea Soberania a fost anulată. Nu acelaşi lucru avea să se întâmple peste mai puţin de patru ani, când argentienii invadau Arhipelagul Faulkland şi începea Războiul din Insulele Malvine. Dacă în cazul chilienilor, şansele unei incursiuni încununate de succes erau destul de mari, în 1982 britanicii au replicat dur şi şi-au reiterat o dată în plus poziţia de forţă maritimă mondială.

(citeşte)