Best of House (vol. 3)

publicat: 28/04/2013 18:37 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

La mijlocul anilor '90 incepe sa se dezvolte subgenul funky house ce avea drept inspiratie muzica disco a anilor '70 si '80. Funky house-ul este un gen de muzica electronica ce foloseste sample-uri disco, de regula in loop, linie bass specifica funk, voci feminine soul si diverse efecte de sunet, in special filtre si procesari audio. Cea mai interesanta directie muzicala ce se inscrie in acest subgen este house-ul francez, French House, care a fost influentat de muzica disco europeana (euro disco) si stilul space disco, un stil in mare parte instrumental, foarte popular la sfarsitul anilor '70.

Printre precursorii stilului french house ii gasim pe artistii francezi de muzica disco Cerrone, Didier Marouani & Space sau Sheila B. Devotion si producatorul Daniel Vangarde, care a compus si produs pentru Ottawan, Gibson Brothers si La Compagnie Creole.

La inceput, muzica house creata de dj-ii din Franta a fost cunoscuta sub titulatura de nu-disco (noul disco) sau disco house. In 1996, criticul muzical Martin James foloseste intr-un review din revista Melody Maker termenul de French Touch, insa termenul care a prins cel mai bine a fost French House, folosit in 1999 in cadrul unei emisiuni MTV dedicate house-ului francez, in care erau intervievati Bob Sinclar, Air si Cassius.

Pionierul french house este considerat Thomas Bangalter, un muzician francez care in 1992 a pus bazele trupei rock Darlin' alaturi Guy-Manuel de Homem-Christo, un fost coleg de liceu, si Laurent Brancowitz. Debutul muzical al trupei din 1993 a fost considerat un dezastru de revista Melody Maker, care a catalogat muzica lor drept "o mizerie daft punk". Asa a aparut proiectul Daft Punk si ideea unei trupe de muzica electronica pe care Bangalter si Homem-Christo au fondat-o in acelasi an. Cel care i-a sfatuit si ghidat in privinta alegerii unei directii muzicale pentru proiectul Daft Punk, a fost chiar Daniel Vangarde pe numele real Daniel Bangalter, tatal lui Thomas. Nu e de mirare astfel influenta muzicii disco asupra albumului Homework aparut in 1997, care includea hiturile Da Funk (1995) si Around the World (1997).

Ulterior, atat Daft Punk cat si muzicienii francezi pe care i-au influentat s-au indepartat de stilul French House, abordand un sunet de sintetizatoare mai puternic cu elemente tehno si electro. Printre muzicienii si producatorii de French House ii gasim pe Stardust (un proiect al lui Thomas Bangalter), Bob Sinclair, Etienne de Crecy, DJ Falcon, Mr. Oizo, Modjo, Martin Solveig, Laurent Wolf.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of House (vol.3)
Descriere: muzica house
Gen muzical: House
Conţine: 15 melodii
Timp total: 54:15
Bit rate: 64kbps
Creată la: 24/08/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: