Best of Trance (vol. 2)

publicat: 11/07/2010 15:45 | actualizat: 2023-09-1313/09/2023 12:04 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Al doilea volum al cutiutei cu cele mai bune melodii trance, in viziunea mea fireste, va aduce alte cateva exemple de progressive trance, vocal trance si eurotrance. Veti gasi printre ele artisti precum William Orbit - un specialist al muzicii electronice, Jam & Spoon - clasici ai trance-ului sau The Age of love - formatia a carei piesa omonima este considerata una din primele exemple de muzica trance (1990). Cateva piese din aceasta lista le veti gasi probabil in Wikipedia sau pe Discogs catalogate drept house, progressive house sau chiar tehno. Este adevarat ca stilurile s-au confundat pe la inceputurile anilor '90 cind termenul de trance (asa cum il stim si il percepem astazi) era in plina dezvoltare si consta intr-un amestec de muzica industriala, tehno si house, el fiind chiar considerat un gen derivat al house-ului sau, si mai corect, o fuziune a house cu tehno. In fapt orice muzica ce produce ceea ce numeam in postul anterior o stare alterata a constiintei poate fi catalogata drept trance chiar daca apartine altor sub-genuri muzicale si poate fi recunoscut dupa sunetele epice, euforice si memorabile pe care le regasim in melodiile lui ATB, DJ Tiesto sau Lasgo. Si totusi, in ciuda caracteristicilor tehnice si muzicale, trance-ul ramine cel mai ambiguu gen muzical pentru multi ascultatori. In zilele noastre stilurile house si trance sunt separate mai mult de dupa eticheta stilului personal pe care si l-au atribuit artistii (sau care le-a fost atribuita) care compun muzica dance progresiva dar vom gasi pasaje trance, remixuri trance sau chiar melodii trance si in repertoriul unor artisti pop ca Madonna, Lady Gaga sau Nelly Furtado.

Eu am ales in acest playlist melodiile trance pe baza cronologiei si istoriei muzicii incepand cu '90 fiindca am fost un contemporan al acestor ultime doua decade de muzica dance. Poate ca unii imi vor reprosa ca nu am inclus in aceasta lista clasici ai muzicii trance precum Carl Cox, Delerium, Leftfield sau Ferry Corsten. Promit ca urmatoarea cutiuta sa fie mai putin digerabila dar mai corecta fata de artistii consacrati ai trance-ului.

Tot in spiritul adevarului fata de istoria muzica a trance-ului trebuie sa mai mentionez ca in acest gen au fost incluse o perioada si hardcore-ul si rave-ul care aveau in esenta un stil agresiv (hardstyle) caracterizat de sunete tari, linii bass intense si in general ritmuri foarte pline de adrenalina, cu un tempo cuprins intre 140 si 160 de bpm. Din aceste stiluri s-a nascut sub-genul hard trance reprezentat de artisti precum Cosmic Gate, DJ Dean sau Scooter. De mentionat ca genul hard trance este caracterizat, ca orice stil hard dance, de ritmuri 4x4 (sau four-on-the-floor), ritmuri constant si uniform accelerate cu bass-drum-ul in 4 patrimi.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Trance (vol.2)
Descriere: muzica trance
Gen muzical: Trance
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:19:02
Bit rate: 64kbps
Creată la: 29/08/2009
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: