Best of Trance (vol. 4)

publicat: 17/03/2020 21:34 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Pentru ca in aceste zile am petrecut mai mult timp acasa, am inceput sa revad postarile pe care le am pregatite, dar pe care nu le-am finalizat, ca sa pot aduce celor care sunt nevoiti sa ramana in casa in aceasta perioada ocazia de a isi petrece timpul ascultand muzica.

A trecut ceva vreme de la anteriorul volum publicat in 2012, asa ca voi continua firul cutiutei aducand putin in atentie artistii care s-au remarcat in acest gen muzical:

In acest moment, cel mai bine cotat artist trance este dj-ul olandez Armin van Buuren, care detine recordul celor mai multe pozitii number-one in topul celor mai buni dj din lume, top publicat din 1991 in fiecare an de revista britanica DJ Mag, pe baza voturilor publicului, incepand cu 1997. Buuren a primit medalia Ordinului de Orange-Nassau, un ordin cavaleresc civil si miltar olandez, fondat in 1892 de Regina Regenta Emma si care este patronat in prezent de regele Regatului Tarilor de Jos, care se acorda pentru merite personale speciale in societate.

Paul van Dyk, pe numele real Matthias Paul, este un dj german considerat pionier al muzicii trance, in special datorita albumului Seven way lansat in 1996, premiat de DJ Magazine la acea vreme cu titlul de "Cel mai bun album al anului" in urma voturilor exprimate de cititori. van Dyk s-a clasat de doua ori pe primul loc in topul DJ Mag, in 2005 si 2006. Primul sau hit si cel mai cunoscut dintre ele este For an angel lansat in 1998. In ultima vreme, van Dyk isi intituleaza muzica pe care o compune drept muzica electronica.

Tiesto, pe numele real Tijs Michiel Verwest, este si el un dj olandez, clasat de trei ori pe primul loc in topul celor mai buni dj al DJ Mag si este, la fel ca van Buuren, membru al Ordinului de Orange-Nassau. A cunoscut succesul international odata cu hitul Lethal industry din 2001, extras de pe albumul In my memory, insa urmatoarele doua albume Just be (2004) si Elements of life (2007) l-au consacrat definitiv. Ca si van Dyk, Tiesto s-a indepartat treptat de zona muzicii trance, explorand ulterior si alte genuri.

Ferry Corsten este si el un dj olandez care desi nu s-a clasat niciodata pe primul loc in topul celor mai buni dj, este insa cel mai experimentat dintre cei trei enumerati mai inainte. Corsten a activat de-a lungul timpului sub mai multe titulaturi: System F, Moonman, Pulp Victim, Veracocha (cu Vincent de Moor) si Gouryella, ultima fiind o colaborare cu Tiesto. A colaborat insa cu mult mai multi dintre dj-ii renumiti, printre care Paul Oakenfoald, Markus Schulz, Chicane sau BT. In portofoliul sau are cateva sute de remixuri pentru numerosi artisti de muzica dance printre care 2 Brothers on the 4th Floor , Ayla, Armand van Helden, Blank & Jones, Cascade, Faithless, William Orbit sau Moby.

Paul Oakenfold este un dj englez, detinator a doua titluri de cel mai bun dj in topul DJ Mag. Cariera muzicala a lui Oakenfold a debutat la sfarsitul anilor '70 ai secolului trecut, iar reputatia si-a castigat-o spre finele anilor '80 cand a devenit un invitat nelipsit in cele mai renumite cluburi de noapte din Marea Briatnie. La inceputul anilor 2000 a inceput sa cunoasca succesul si peste Ocean, fiind invitat la mai multe festivaluri binecunoscute.

William Orbit este un muzician englez nascut in 1956, pe numele real William Mark Wainwright, cu peste 200 de milioane de inregistrari vandute la nivel mondial. Este detinator a premiilor Grammy si Ivor Novello. Muzica lui Orbit are o paleta larga de genuri: pop, dance, trance, electronica, orchestrala, trip hop, ambientala, dar referindu-ne strict la trance, piesa sa Barber's Adagio For Strings din 1999 este incadrata in acest gen. Melodia este un remix al piesei pentru orchestra de coarde Adagio for Strings a compozitorului american Samuel Barber compusa in 1936. Melodia lui Orbit a cunoscut succesul si datorita remixului realizat de Ferry Corsten in acelasi an.

Enjoy si #statiacasa!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Trance (vol.4)
Descriere: muzica trance
Gen muzical: Trance
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:26:15
Bit rate: 64kbps
Creată la: 01/03/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: