Christmas songs (Cântece de Crăciun) (vol. 4)

publicat: 21/12/2012 19:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Bineinteles ca nu puteam incheia acest an fara cutiuta cu cantece tematice de Craciun. In aceasta selectie am inclus unele dintre cele mai cunoscute si indragite melodii folosite ca fundal sonor pentru emisiunile din programul de Sarbatori in lumea intreaga.

Another Rock n' Roll Christmas, interpretata de Gary Glitter, a fost cea mai rulata melodie pe posturile britanice de la mijlocul anilor '80 pana la mijlocul anilor '90 si este hitul care i-a readus popularitatea lui Glitter, dupa declinul carierei sale de la sfarsitul anilor '70 cand a falimentat.

Gene Autry, pe numele sau real Orvon Grover Autry, este una din cele mai importante figuri din istoria muzicii country, fiind considerat cel mai influent artist dupa Jimmy Rodgers. A devenit foarte popular in deceniul patru al secolului trecut datorita seriei tv The Gene Autry Show, el personificand pentru milioane de americani cowboy-ul adevarat, sincer si curajos. Autry a compus melodia Here comes Santa Claus inspirat de strigatele multimii de la parada Santa Claus Lane Parade din Los Angeles din 1946 (devenita acum faimoasa Hollywood Christmas Parade) cand a aparut calare imbracat in costumul lui Mos Craciun. Melodia a fost reluata ulterior de multi alti artisti, printre care Elvis Presley, Doris Day, Willie Nelson, Billy Idol sau Bob Dylan. De numele lui Gene Autry se leaga si alte doua cantece indragite de Craciun: Rudolph the red nose reindeer si Frosty the Snowman.

I'll be home for Christmas a devenit si el un cantec standard de Craciun, prima lui inregistrare fiind facuta in 1943 de Bing Crosby. Versurile cantecului redau scrisoarea unui soldat american scrisa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, care scrie familiei sale ca va ajunge acasa de Sarbatori. Se pare ca versurile au atins sufletul americanilor, civili sau soldati, aducandu-i cel de-al cincilea Disc de Aur lui Crosby si devenind unul din cele mai cerute cantece in programele de iarna la posturile de radio ale armatei americane.

Ca fapt divers, in timp ce ma documentam pentru acest post, am aflat dintr-un articol de pe situl InterfaithFamily, dedicat consilierii familiilor de evrei, ca unele din cele mai populare cantece de Craciun au fost compuse de textieri sau muzicieni evrei, unii dintre ei deveniti faimosi datorita acestora. Puteti gasi o lista completa, cu detalii despre fiecare cantec in parte, aici.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Christmas songs (vol.4)
Descriere: melodii de Crăciun
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:07:22
Bit rate: 64kbps
Creată la: 27/12/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: