Christmas songs (Cântece de Crăciun) (vol. 5)

publicat: 17/12/2013 20:48 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este cea de-a patra editie speciala a cutiutei cu cantece de Craciun si in ea am inclus mai multe cantece populare de sarbatori, dar care nu fac parte din lista traditionala a cantecelor de Craciun. Cea mai cunoscuta melodie din lista este A marshmallow world interpretata de cantareata americana Brenda Lee, o prezenta constanta in reclamele companiilor de telefonie mobila din Romania din ultimii ani. Melodia a implinit in acest an 65 de ani de la prima auditie, iar primul interpret care a reusit sa o impuna ca hit in topul american a fost Bing Crosby in 1950.

Christmas through your eyes este o melodie compusa de Gloria Estefan si Diane Warren, una din cele mai de succes compozitoare de muzica pop din anii '90. Melodia este extrasa de pe albumul cu acelasi titlu al Gloriei Estefan din 1993, un album cu cantece traditionale de Craciun ce a ajuns pana pe locul 43 in US Billboard 200 si a fost premiat cu Discul de Platina in SUA.

Little Christmas tree este unul din cantecele ce se regasesc pe compilatia de Craciun A Motown Christmas publicata de Motown Records in 1973. Melodia a fost compusa in toiul verii, in numai cateva ore, de George S. Clinton, Jr. si Artie Wayne, Wayne fiind presat de Ed Silvers, presedintele Warner Brothers Music, sa compuna o melodie pentru fata B a single-ului Ben - un hit interpretat de Michael Jackson, la acea data membru al The Jackson 5 - care era tema filmului cu acelasi titlu lansat in 1972. Dupa ce a compus melodia, Wayne a venit cu ideea ca Motown sa lanseze un dublu album cu ocazia sarbatorilor de iarna, pe care sa fie incluse mai multe melodii traditionale de Craciun inregistrate anterior de cantaretii ce erau sub contract cu Motown, printre care Stevie Wonder, The Supremes sau Diana Ross.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Christmas songs (vol.5)
Descriere: melodii de Crăciun
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:12:20
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/11/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: