Christmas songs (Cântece de Crăciun) (vol. 9)

publicat: 16/12/2018 09:40 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Anul acesta aduce o noua cutiuta cu cantece de Craciun. Este o cutiuta pe care as fi vrut sa o public anul trecut, dar nu reusisem sa o finalizez la timp. Asa ca iat-o acum!

Sunt cateva melodii foarte vechi in lista din aceasta editie. Prima dintre ele pe care vreau sa o remarc este cea interpretata de actrita engleza de film Angela Lansbury, cunoscuta publicului din Romania datorita serialului tv "Murder she wrote". We need a little Christmas face parte din musicalul "Mame" pe muzica si versurile compuse de Jerry Herman inspirat de nuvela "Auntie Mame" scrisa Patrick Dennis. Spectacolul a debutat pe 24 mai 1966 pe Broadway si rolul lui Mame era interpretat in acea productie de Angela Lansbury care avea 41 de ani si primea pentru prima data un rol principal. Desi criticii de teatru erau sceptici in privinta Angelei, ea a primit la final foarte multe aprecieri pozitive din partea lor si din acel moment a luat avant si cariera ei artistica.

O come all ye faithful este un colind de Craciun compus in 1744 al carui autor este inca disputat, dar prima publicare a venit din partea lui John Francis Wade in 1751 si era in limba latina. Totusi versurile acestui imn religios se presupune ca dateaza din secolul al XIII-lea si au fost probabil scrise de unii dintre membrii ordinului monahal al Cistercienilor. Versiunea lui Frank Sinatra a fost lansata pe albumul Christmas Songs by Sinatra in 1948, al treilea album de studio din repertoriul discografic al lui Sinatra.

Away in a manger este de asemenea un colind de Craciun foarte vechi datand din 1882 si multa vreme s-a crezut ca autorul original ar fi fost chiar pastorul reformator Martin Luther, desi acum este acceptat faptul ca are origini americane, dar autorul initial al versurilor s-a pierdut in negura vremii. Primele aranjamente muzicale ale acestui colind le apartin lui William J. Kirkpatrick (1895) si James Ramsey Murray (1887). Colindul este unul din cele mai populare din spatiul ocupat de vorbitorii de limba engleza.

I heard the bells on Christmas Day este un colind de Craciun adaptat dupa poemul Christmas bells scris de poetul american Henry Wadsworth Longfellow (1863). Unele dintre versurile poemului, care nu sunt cantate de regula, fac referire la Razboiul Civil American in care a luptat si Longfellow. In acest razboi el si-a pierdut fiul, care s-a inrolat fara acordul tatalui sau, dar si poetul insusi, care a fost grav ranit si lasat la vatra.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Christmas songs (vol.9)
Descriere: cantece de Craciun
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:03:52
Bit rate: 64kbps
Creată la: 04/11/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: