Serenade moderne (vol. 4)

publicat: 23/02/2020 14:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Seria de cutiute dedicate serenadelor modene continua cu al patrulea volum. In aceasta editie avem cateva cantece interesante, pe care le voi enumera mai jos.

Primul dintre ele este Maybellene si este considerat unul dintre primele cantece rock and roll. Chuck Berry a revigorat un vechi cantec in stilul western swing intitulat Ida Red interpretat de Bob Wills and the Texas Playboys in 1938, intr-o versiune moderna rock. Acesta a fost debutul muzical al lui Chuck Berry, Maybellene devenind si primul lui hit, clasandu-se pe primul loc in US Billboard Hot R&B pe primul loc. Cantecul va fi reluat ulterior in peste 70 de versiuni, iar printre cei care l-au mai cantat, uneori sub titlul Maybelline, ii regasim pe Elvis Presley, The Everly Brothers, Johnny Cash sau Chubby Checker.

Valleri este un cantec compus de Tommy Boyce si Bobby Hart pentru The Monkeys. In 1966, Don Kirshner, presedintele casei de productii tv Screen Gems le-a cerut lui Boyce si Hart un cantec cu un nume de fata pentru spectacolul tv al formatiei The Monkees, iar acestia i-au spus ca au deja unul, insa adevarul este ca cei doi au improvizat in timpul drumului facut catre intalnirea cu Kirshner si astfel s-a nascut hitul Valleri, care va ajunge pana pe locul 3 in US Billboard Hot 100 in 1968. Varianta inregistrata in original nu a putut fi difuzata din cauza ca la acea vreme Boyce si Hart aveau un alt contract, ceea ce ii impiedica sa fie creditati pe titlul melodiei ca producatori si compozitori, asa ca au fost nevoiti sa re-inregistreze melodia inca o data in anul urmator. Varianta originala a melodiei inregistrata in 1966 va fi publicata de abia in 1990.

Bernadette este unul dintre hiturile cvartetului vocal The Four Tops, ce a ajuns pana pe locul 4 in US Billboard Hot 100. Insa mai putin stiut este ca acest cantec este unul dintr-o lista de cantece cu o nota aparte si anume a "cantecelor cu final fals". Astfel de cantece se incheie brusc, ca si cum cantecul s-a terminat, timp in care instrumentistii si vocalistul se opresc pentru putin timp, dupa care continua sa cante. Pe lista cantecelor cu final fals mai gasim: Monday, Monday - The Mammas and The Pappas (1966), November Rain - Guns N' Roses (1992), Hello Goodbye - The Beatles (1967), The Look - Roxette (1989), Video Killed The Radio Star - Buggles (1979).

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Serenade moderne (vol.4)
Descriere: melodii cu nume de fete
Gen muzical: Various
Conţine: 23 melodii
Timp total: 01:23:42
Bit rate: 64kbps
Creată la: 03/09/2018
Actualizată la: 23/02/2020

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: