Muzică latino (vol. 2)

publicat: 25/11/2010 00:36 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba spaniola, compuse sau interpretate de muzicieni de origine latino-americana sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala latino.

Al doilea volum al cutiutei cu muzica latino aduce doua hituri lansate de pe coloanele sonore ale telenovelelor El Clon (Clona) si Pasion de Gavilanes (Juramantul), binecunoscute de catre o parte din publicul telespectator. Este vorba de MDO - Sin ti si respectiv de Angela Maria - Fiera inqueta. Trebuie amintit ca formatia MDO (sau Menudo, intr-o alta varianta de pronuntie) este formatia in care s-a lansat Ricky Martin (1991). Apoi, doua artiste regretate, Celia Cruz, o cantareata de salsa foarte apreciata si Selena, disparuta la numai 24 de ani, ucisa in 1995. Nu putea sa lipseasca, evident, Rossy War cu cantecul Nunca pense llorar, care a facut furori pe plajele romanesti in sezoanele estivale de acum cativa ani.

Ca fapt divers, Christian Castro, este fiul vedetei mexicane Veronica Castro, cunoscuta telespectatorilor din telenovela Si bogatii plang (Los ricos tambien lloran), care a rulat si pe micile ecrane din Romania in anii '90.

Am facut si de aceasta data o lista cu originea artistilor si a tarilor unde au cunoscut succesul (acolo unde a fost cazul). Am precizat si stilul melodiilor, acolo unde am reusit sa obtin informatii precise.

Angela Maria Forero - Columbia

Axel Fernando - Argentina

Celia Cruz - Cuba (succes in Statele Unite) / La vida es un carnaval (salsa)

Christian Castro - Mexic

Diego Torres - Argentina / Color esperanza (candombe)

Lorna - Panama (succes in Europa) / Papi chulo (reggaeton)

MDO - Puerto Rico (succes in Mexic, Argentina, Brazilia, Japonia, Filipine)

Noelia - Puerto Rico (succes in Statele Unite)

Rossy War - Peru

Santana - Mexic (succes in Statele Unite)

Selena - Statele Unite (parinti de origine mexicana)

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică latino (vol.2)
Descriere: melodii latino-americane
Gen muzical: Latino
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:20:54
Bit rate: 64kbps
Creată la: 09/10/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: