Best of Rock Ballads (vol. 7)

publicat: 15/03/2020 19:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cel de-al saptelea volum al cutiutei cu balade rock include cateva dintre cele mai vechi trupe rock inca in activitate. Cea mai veche dintre ele, care inca sustine turnee si concerte, si care o depaseste chiar si pe The Rolling Stones, este formatia neerlandeza Golden Earring, fondata in 1961. Golden Earring au cunoscut succesul in anii '70-'80 ai secolului trecut in special in Tarile de Jos, dar si Marea Britanie, si printre hit-urile lor se regasesc Radar love, Twilight Zone sau When the lady smiles. Melodia din lista de azi este compusa special pentru un fost membru al clubului Hells Angels, prieten cu membrii formatiei, rapus in urma unui accident rutier.

Judas Priest este o formatie engleza de heavy-metal fondata in 1969 care este inca in activitate. Liderul vocal al trupei este Rob Halford, un solist recunoscut pentru vocea sa puternica, cat si pentru stilul sau vestimentar. Este recunoscut in randurile familor ca "Metal God" (Zeul rock-ului metal). Judas Priest a fost printre formatiile pionere in domeniul heavy-metal in anii '70. Totusi, succesul formatiei a venit in anii '80 cand au adoptat un stil muzical nou, odata cu lansarea albumul British Steel (1980) care ramane cel mai de succes album al lor.

ZZ Top este o formatie americana de rock, originara din Texas, fondata in 1969. Formatia a inceput sa cunoasca succesul in anii '70 ai secolului trecut cand s-au reinventat atat din punct de vedere muzical cat si ca imagine. Desigur, atunci cand vorbim de ZZ Top bineinteles ca primul lucru care ne vine in minte sunt barbile celor doi vocalisti, Billy Gibbons si Dusty Hill (in mod ironic, al treilea nu are barba dar il cheama Frank Beard, beard inseamna in limba engleza barba). Cea mai cunoscuta melodie a lor pentru publicul din Romania este cu siguranta varianta lor a Viva Las Vegas, o melodie interpretata in original de Elvis Presley in 1963 in filmul cu acelasi titlu. Insa ZZ Top este o formatie cu o lista de 15 albume de studio, 4 albume live si 7 albume compilatii in peste 40 de ani de activitate. Stilurile muzicale dominante in discografia lor sunt blues-rock-ul si southern rock-ul.

Cher, pe numele complet Cherilyn Sarkisian, este deja o legenda care nu mai are nevoie de prezentare. Ce vreau sa mentionez este ca Cher a debutat in 1964 cu melodia Ringo, I love you - compusa si produsa de Phil Spector - sub numele de scena Bonnie Jo Mason. Inregistrarea originala a acestei melodii a devenit o raritate valoroasa. In cariera sa de aproape 60 de ani, Cher a fost si model si cantareata si actrita si dansatoare si femeie de afaceri si designer de moda si compozitoare si prezentatoare de televiziune si multe altele. Activitatea in care exceleaza in prezent, la varsta de 73 ani, este insa activismul social-media in special cel legat de opozitia fata de politica presedintelui Donald Trump. Contul ei de Twitter a fost numit de revista Time "cel mai vocal si indragit comentator", fiind recunoscuta pentru faptul ca utilizeaza in mod excesiv litere majuscule si emoticonuri.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Rock Ballads - Balade rock (vol.7)
Descriere: balade rock
Gen muzical: Rock
Conţine: 21 melodii
Timp total: 01:37:52
Bit rate: 64kbps
Creată la: 24/11/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: