Muzică instrumentală (vol. 4)

publicat: 13/10/2010 23:38 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii instrumentale in original.

Al patrulea volum de muzica instrumentala aduce cateva melodii interesante. Prima din ele, compusa chiar de Charlie Chaplin (impreuna cu Jacques Larue), din coloana sonora a filmului Limelight (1952), film ce avea sa fie premiat 21 de ani mai tarziu cu Oscar pentru Cea mai buna muzica de film. A doua melodie, pentru care am facut o exceptie de la regula, este versiunea instrumentala a melodiei Memory (din musicalul Cats) compusa de Andrew Lloyd Webber, cantata de romanul Damian Luca impreuna cu chitaristul belgian Francisc Goya, o versiune mai cunoscuta, as spune, chiar decat versiunea Barbrei Streisand (1981). O alta exceptie de la regula este si melodia A banda, interpretata de Herb Alpert, o versiune instrumentala a melodiei compusa de chitaristul brazilian Chico Buarque, care este insa mult mai cunoscuta decat aceasta, mai ales datorita filmului de animatie rusesc Nu, pogodi!.

De remarcat si melodia Scotland the Brave, despre care putini stiu ca este un cantec patriotic scotian, considerat imnul ne-oficial al Scotiei, cu toate ca, pina la adoptarea imnului actual, Scotia a folosit acest cantec ca imn national la campionatele monidiale de fotbal din 1982, 1986 si 1990. Trebuie sa precizez ca melodia formatiei Scotch, Disco Band, este versiunea instrumentala a melodiei din 1984 si apare pe acelasi album cu versiunea originala vocala, de aceea am considerat-o o melodie instrumentala autentica. Am inclus tema romantica a filmului Romeo si Julieta in interpretarea lui Henry Mancini, desi melodia originala este compusa de Nino Rota, aceasta fiind nu numai o chestiune de preferinta ci si pentru ca aceasta este versiunea cea mai cunoscuta.

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică instrumentală (vol.4)
Descriere: muzică instrumentală
Gen muzical: Instrumentală
Conţine: 25 melodii
Timp total: 01:32:26
Bit rate: 64kbps
Creată la: 22/09/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: