Muzică instrumentală (vol. 3)

publicat: 28 septembrie 2010 00:30 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii instrumentale in original.

Al treilea volum al cutiutei cu muzichii instrumentale aduce cateva melodii demult uitate prin rafturile mintii. In primul rand remarc artistii italo-disco ale caror melodii ne incantau in emisiunile sportive de televiziune in anii '80 (Cyber People, Koto, Laserdance), alaturi de melodia Song for Denise pe care multi o vor recunoaste ca fiind melodia de la emisiunea Telesport de pe postul national de televiziune de dinainte de Revolutie.

O alta melodie care a devenit pe nedrept insipida, cu siguranta, pentru multi telespectatori ce s-au plictisit de serialul fara sfarsit Tanar si nelinistit, este piesa Nadia's Theme, despre care putini stiu ca este un cantec redenumit astfel dupa ce postul de televiziune american ABC a folosit cantecul pentru un montaj sportiv despre Nadia Comaneci care a uimit mapamondul dupa prima nota de 10 din istoria Olimpiadei de gimnastica.

O alta prezenta exotica - ce am tinut foarte mult sa apara in lista din aceasta seara - este tema muzicala a jocului video Super Mario Land pentru consola Nintendo Gameboy, compusa de Hirokazu Tanaka. De remarcat si melodia Lux aeterna de pe coloana sonora a filmului Requiem for a dream (2000), compusa de Clint Mansell si prelucrarea moderna a unei melodii traditionale, In dulce jubilo, de catre Mike Oldfield. De asemenea, tot o prelucrare moderna este si melodia Badinerie a lui Paul Mauriat, la origine aceasta fiind o miscare din Suita pentru Orchestra Nr. 2 in B minor a lui Johann Sebastian Bach, aceasta fiind o exceptie de la regula pe care mi-am impus-o initial, iar motivul fiind ca versiunea moderna este mult mai cunoscuta publicului in varianta orchestratorului francez.

Melodia Pinocchio: Birichinata compusa de Fiorenzo Carpi face parte din coloana sonora a filmului Aventurile lui Pinocchio (1972) regizat de Luigi Comencini. In 1993 a fost reluata in varianta tehno de duo-ul italian de dj Pin-Occhio format din Marco Biondi si Nicola Savino.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Muzică instrumentală vol. 3
Descriere: muzică instrumentală
Gen muzical: Instrumentală
Conţine: 26 melodii
Timp total: 01:32:21
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 19 septembrie 2010

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: