Muzică instrumentală (vol. 3)

publicat: 28/09/2010 00:30 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii instrumentale in original.

Al treilea volum al cutiutei cu muzichii instrumentale aduce cateva melodii demult uitate prin rafturile mintii. In primul rand remarc artistii italo-disco ale caror melodii ne incantau in emisiunile sportive de televiziune in anii '80 (Cyber People, Koto, Laserdance), alaturi de melodia Song for Denise pe care multi o vor recunoaste ca fiind melodia de la emisiunea Telesport de pe postul national de televiziune de dinainte de Revolutie.

O alta melodie care a devenit pe nedrept insipida, cu siguranta, pentru multi telespectatori ce s-au plictisit de serialul fara sfarsit Tanar si nelinistit, este piesa Nadia's Theme, despre care putini stiu ca este un cantec redenumit astfel dupa ce postul de televiziune american ABC a folosit cantecul pentru un montaj sportiv despre Nadia Comaneci care a uimit mapamondul dupa prima nota de 10 din istoria Olimpiadei de gimnastica.

O alta prezenta exotica - ce am tinut foarte mult sa apara in lista din aceasta seara - este tema muzicala a jocului video Super Mario Land pentru consola Nintendo Gameboy, compusa de Hirokazu Tanaka. De remarcat si melodia Lux aeterna de pe coloana sonora a filmului Requiem for a dream (2000), compusa de Clint Mansell si prelucrarea moderna a unei melodii traditionale, In dulce jubilo, de catre Mike Oldfield. De asemenea, tot o prelucrare moderna este si melodia Badinerie a lui Paul Mauriat, la origine aceasta fiind o miscare din Suita pentru Orchestra Nr. 2 in B minor a lui Johann Sebastian Bach, aceasta fiind o exceptie de la regula pe care mi-am impus-o initial, iar motivul fiind ca versiunea moderna este mult mai cunoscuta publicului in varianta orchestratorului francez.

Melodia Pinocchio: Birichinata compusa de Fiorenzo Carpi face parte din coloana sonora a filmului Aventurile lui Pinocchio (1972) regizat de Luigi Comencini. In 1993 a fost reluata in varianta tehno de duo-ul italian de dj Pin-Occhio format din Marco Biondi si Nicola Savino.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică instrumentală (vol.3)
Descriere: muzică instrumentală
Gen muzical: Instrumentală
Conţine: 26 melodii
Timp total: 01:32:21
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/09/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: