Muzică instrumentală (vol. 8)

publicat: 31/12/2017 16:38 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii instrumentale in original.

In aceasta editie de muzica instrumentala m-am indepartat putin de limitele pe care le stabilisem in celelalte editii si anume sa nu includ melodii care nu sunt pur instrumentale sau muzica clasica.

Chiar si asa, am facut-o in limite rezonabile, cred eu. Am inclus cateva melodii ce nu sunt pur instrumentale, dar care au ajuns in timp standarde in muzica instrumentala moderna. Apoi am inclus 2 melodii de la mijlocul secolului al XIX-lea, una de opereta, iar cealalta de concert care, din punct de vedere cronologic, este inclusa mai degraba in perioada romantica decat in cea clasica a muzicii occidentale.

Prima din cele doua melodii de care pomeneam mai sus este scena 2 din actul II din opera bufa Orfeu in Infern intitulata "Galop infernal" si a fost compusa de Jacques Offenbach, un compozitor evreu de origine germana care a fost naturalizat francez si care este considerat intemeietorul operetei moderne. Aceasta scena este acum cunoscuta drept "melodia can-can" pentru ca se inscrie in curentul muzical can-can ce debutase in 1840 ca un dans de salon foarte energic si care a fost continuat de muzica de cabaret franceza. A doua melodie este Tritsch Tratsch-Polka o polca compusa de compozitorul austriac Johann Strauss (al doilea) fiul celebrului Johann Strauss (tatăl) faimos pentru valsurile sale.

Melodiile care nu sunt la origine instrumentale sunt:

Tea for two, o melodie din musicalul No, No, Nanette (1925) care insa a fost adaptata in stil cha-cha-cha de Warren Covington si poate fi considerata originala din acest punct de vedere.

The streets of Cairo o melodie compusa pentru spectacolul "A Street in Cairo" ce includea imblanzitori de serpi, curse de camile si dansuri din buric din 1893. A fost insa popularizata pentru publicul larg, cu versurile adaugate in 1895, de Dan Quinn - unul din primii cantareti americani din era primelor inregistrari sonore.

Aloa-oe sau Aloha ʻOe este cantecul traditional al culturii hawaiiene si ale carui versuri se refera la ultimul monarh al regatului Hawaii, regina Liliʻuokalani (1891-1893).

Winchester Cathedral este o melodie pop interpretata in original de grupul britanic The New Vaudeville Band, dar a fost popularizata de atunci in mare parte sub forma instrumentala printre primii care au facut-o fiind si The Shadows.

When Johnny comes marching home o melodie din perioada Razboiului Civil american cantata de soldatii ambelor parti aflate in conflict, ale carei versuri au fost compuse de Patrick Gilmore un compozitor american de origine irlandeza care la acea data era liderul unui band muzical.

Vreau sa mai remarc doua melodii din aceasta lista: este vorba de Disco connection e melodie cunoscuta publicului roman de pe coloana sonora a filmului regizat de Sergiu Nicolaescu, "Nea Marin miliardar" si Arabesque no. 1 o compozitie pentru pian compusa de Claude Debussy, una din primele compozitii muzicale impresioniste, reluata aici de compozitorul japonez de muzica electronica Isao Tomita.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică instrumentală (vol.8)
Descriere: muzică instrumentală
Gen muzical: Instrumentală
Conţine: 26 melodii
Timp total: 01:20:19
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/12/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: