Muzică spaniolă (vol. 1)

publicat: 10/10/2010 18:03 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba spaniola, compuse sau interpretate de muzicieni de origine spaniola sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala spaniola.

Cutiuta cu muzica spaniola de astazi va surprinde poate prin lipsa artistilor consacrati ce canta in limba spaniola, precum Shakira, Thalia sau Juanes. Este adevarat, insa, conform definitiei, muzica spaniola cantata de artistii din America Latina este denumita latino si am ramas consecvent definitiei. Ca urmare, lista de melodii de mai jos cuprinde artisti de pe vechiul continent nascuti in Spania sau care au legaturi cu Spania. Este adevarat ca si alti artisti europeni (in special italieni: Eros Ramazzotti, Tiziano Ferro sau Ricchi e Poveri) au interpretat de-a lungul anilor melodii in limba spaniola, dar, la fel ca si in cazul cutiutei cu muzica franceza, am ales sa ma limitez doar la cantaretii spanioli. Exista insa 2 exceptii de remarcat in aceasta lista. Prima, Manu Chao, un cantaret francez de origine basca, ce canta in limba spaniola; a doua, Gipsy Kings, care, desi in majoritate sunt nascuti in Franta, au parinti tigani de origine catalana si canta numai in limba spaniola inca de la infiintarea grupului (1987). O alta prezenta ce trebuie remarcata ca fiind corecta este cea a formatie Los Lobos, de origine americana, dar in duet cu actorul Antonio Banderas, nascut in Malaga (Andaluzia).

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzica spaniolă (vol.1)
Descriere: melodii în limba spaniolă
Gen muzical: Spaniolă
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:16:07
Bit rate: 64kbps
Creată la: 13/02/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: