Arhivă anuală

Alege alt an:

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

198 înregistrări

M&M - Christmas faint (decembrie 2011)

publicat pe 23 decembrie 2011 21:48 în Muzică din reclame de Leonardo

Piotr Ilici Ceaikovsky - Suita de balet Spargatorul de Nuci (op. 71a) - Dansul Zanei Dulciurilor

Pentru mai multe melodii din reclame tv vă recomand postul Muzică din reclame.

(citeşte)

Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LX

publicat pe 21 decembrie 2011 23:14 în Topuri internaţionale de Leonardo

Ultima editie a cutiutei cu muzichii din acest an aduce cele mai recente single-uri Beyonce, Will Young, Julian Perretta si Christophe Willem. De remarcat Love on top a cantaretei americane Beyonce, coautoare a melodiei alaturi de Terius "The-Dream" Nash (unul din compozitorii hitului Umbrella al Rihannei) si saxofonista si producatoarea Shea Taylor, melodie ce readuce in atentia publicului anilor 2000 un sound r&b autentic, asa cum era el cantat in anii '80 si inceputul anilor '90 de artisti ca Stevie Wonder, Whitney Houston sau Mariah Carey. Recunosc ca nu sunt un fan al r&b-ului, insa aceasta melodie aduce o briza usor nostalgica in muzica r&b contemporana, pentru ca include si elemente de pop, funk si disco, iesind in relief in peisajul muzical actual ca un bun exemplu de old-school music.

Marlon Roudette este membru al trupei Mattafix (despre care exista zvonuri ca s-a destramat in 2010), dar intre timp el a ales o cariera solo, debutul sau in septembrie facandu-se sub bune auspicii in Europa. Single-ul New Age a ajuns deja pe primul loc in topurile din Austria, Elvetia si Germania. Marlon, despre care putini stiu ca este fiul vitreg al cantaretei suedeze Neneh Cherry, marturiseste ca muzica sa este un amestec intre pop si reggae si ca printre artistii care l-au inspirat se regasesc Massive Attack si Gregory Isaacs (d. 2010), un cantaret jamaican etichetat de criticul muzical al The New York Times drept "cea mai buna voce a muzicii reggae".

(citeşte)

genuri: Various
|

Radio Grafii AD 1989 - Ediţia 37

publicat pe 19 decembrie 2011 20:14 în Radio Grafii cu Alexandru Gheorghiaş de Alexandru Gheorghiaş

Evidenţa istorică a trecut cu majuscule luna decembrie 1989 în trecerea anilor, din această zonă a lumii. Nu voi face referire la cele întâmplate atunci, pentru că sunt prea apropiate de prezent, prea puţin elucidate şi prea încărcate de interes pentru personajele care populează şi acum vârful eşalonului de conducere. Îmi amintesc de acea perioadă ca de una înceţoşată. La figurat, deoarece la propriu amintirile îmi sunt – Slavă Domnului – încă vii. Am fost, am văzut, am scăpat. Fără certificat de revoluţionar, evident, pentru că acelea au fost rezervate premianţilor într-ale PR-ului. Discuţia e un pic mai largă şi o voi amâna pentru o proximă ocazie.

Tot în acea lună, Germania democrată şi Mongolia continuau procesul despărţirii de doctrina comunistă. O altă intervenţie în forţă împotriva unui guvern de stat era cea a trupelor americane din Panama – Operaţiunea Just Cause – încheiată cu capturarea dictatorului Noriega. În Cehoslovacia, Vaclav Havel era ales preşedinte. Iar Bursa de la Tokyo atingea un record istoric, la sfârşitul anului.

(citeşte)

Pianul - Un ghid usor

publicat pe 18 decembrie 2011 16:22 în Postări de Leonardo

Am avut supriza sa descoper pe raftul unei librarii aceasta carte tiparita la Editura Aquila '93. Cartea este scrisa de Chris Coetzee si a fost tradusa din limba engleza de Dana Ursulescu. Chris Coetzee este un instrumentist britanic licentiat in compozitie muzicala, autor al unei serii de ghiduri muzicale educative pentru amatorii de muzica ce vor sa inceapa studiul unui instrument muzical. Pe langa informatiile strict muzicale, bogat ilustrate, Coetzee face si cateva digresiuni in istoria muzicii pentru a aduce un aport informational acelor melomani ce sunt interesati si de contextul aparitiei si evolutiei instrumentelor muzicale. Printre cartile scrise de Coetzee regasim si ghiduri despre violina, saxofon sau clarinet (vezi Amazon's Complete Selection of Chris Coetzee Books).

(citeşte)

Christmas songs (Cântece de Crăciun) (vol. 3)

publicat pe 17 decembrie 2011 23:39 în Ediţii speciale de Leonardo

Editia din acest an a cutiutei cu cantece de Craciun aduce mai multe versiuni moderne ale unora dintre cele mai populare cantece traditionale in limba engleza. Printre cele mai vechi cantece asociate cu sarbatorile de iarna din lista de melodii se numara Deck the halls (sec. XVI), The First Noel (sec. XVIII), Joy to the world (sec. XVIII), The Twelve Days of Christmas (sec. XVIII), Oh Christmas Tree (sec. XIX), Jingle Bells (sec. XIX). Alaturi de ele veti regasi insa si melodii moderne ca Frosty the Snowman (1950), Twinkle twinkle little me (1965), There's no place like home for Christmas (1954).

(citeşte)

genuri: Various
|