Arhivă anuală

Alege alt an:

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |

198 înregistrări

Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LIX

publicat pe 13/12/2011 21:53 în Topuri internaţionale de Leonardo

10 melodii

In aceasta editie va prezint ultimul hit-single al lui T-Pain, 5 o'clock, care este o adaptare dupa o melodie cantata de Lily Allen in 2009. Este vorba de Who'd have known extrasa de pe albumul It's not me, it's you, care contine in prima strofa versurile "It's 5 o'clock in the morning, Conversation got boring..." care au devenit versurile refrenului din 5 o'clock.

Apoi Rebecca Ferguson, o cantautoare engleza ce a fost finalista a concursului The X Factor din Marea Britanie in 2010. Din nefericire, ea a terminat pe locul 2, dar a devenit cu aceasta ocazie prima cantareata care se clasa pe locul secund in concursul care se afla atunci la al saptelea sezon. Albumul ei de debut a fost lansat pe 5 decembrie si este intitulat Heaven. Nothing's real but love este primul single extras de pe acest album si, cu toate ca nu sunt un mare fan al genului soul, cred ca vocea Rebeccai este una speciala.

Cel mai recent single al Shakirei, Antes de las seis, face parte din albumul Sale el sol (2011), dar este si primul single extras de pe albumul live En vivo desde París (lansat pe 2 decembrie anul acesta), care a fost inregistrat in timpul turneului The Sun Comes Out World Tour la concertul sustinut in decembrie 2010 in Paris.

(citeşte)

genuri: Various
|

Radio Grafii AD 1967 - Ediţia 36

publicat pe 12/12/2011 20:47 în Radio Grafii cu Alexandru Gheorghiaş de Alexandru Gheorghiaş

Decembrie 1967. Vara iubirii se încheiase. Omenirea intra în altă eră. Nu ştiu dacă neapărat Era Vărsătorului, însă clar era ceva nou. Asemeni pachebotului Queen Mary, retras din funcţiune, după ce efectuase curse regulate între Southampton şi Cherbourg, şi New York, încă din 1936, ceva se schimbase definitiv. La Toulouse, era prezentată Concorde, noua aeronavă supersonică. De ce să mai petreci aproape patru zile străbătând Oceanul Atlantic, când îl puteai traversa în trei ore şi jumătate?

Oamenii sperau că medicina modernă le poate oferi şansa la o viaţă nouă, odată cu primul transplant de inimă, efectuat de dr. Christiaan Barnard la o clinică din Cape Town. În Vietnam, conflictul era la apogeu. La New York, Benjamin Spock şi Allen Ginsberg erau arestaţi, pentru că protestaseră împotriva intervenţiei militare din Asia de sud-est.

(citeşte)

genuri: Oldies but goldies
|

Ensuna & Eris - Lovely (decembrie 2011)

publicat pe 11/12/2011 21:55 în Postări de Leonardo

Am primit un mesaj care imi aduce in atentie trupa romaneasca Ensuna si noul lor single Lovely. Am ascultat intre timp cateva din piesele lor si proiectul mi se pare interesant, in special pentru fanii genului progressive house.

In ianuarie 2011, Alex Cristian aka Aleris a pornit proiectul Ensuna. Anterior el activase ca membru al trupei Mixx pe care o fondase in 2002 alaturi de Vlad Zamfir. In 2003 trupa s-a desfiintat iar timp de 8 ani Alex s-a retras din muzica. A revenit in acest an cu o noua provocare si dupa ce a produs doua cantece tehno-trance, a decis sa se indrepte catre progressive trance. Au urmat Sound of your soul (in colaborare cu Janine) si Never walk alone (in colaborare cu Tasi Stan aka Tasya, fosta vocalista in trupa Mixx). Pentru urmatorul single, Confide in me, de factura progressive house, Aleris a decis ca cea mai potrivita voce este a Alexandrinei Gheorghita, care a devenit membra permanenta a trupei Ensuna. Odata cu lansarea acestui single, stilul abordat de Ensuna a ramas progressive house cu influente trance. Intre timp, Aleris a inceput sa produca si sa mixeze muzica si pentru trupe si dj din Romania.

(citeşte)

Winter Wonderland

publicat pe 11/12/2011 15:57 în Istoria unei melodii de Leonardo

32 melodii

Winter Wonderland a fost compus in 1934 de compozitorul Felix Bernard si textierul Richard B. Smith, amandoi de nationalitate americana. Cantecul a devenit o piesa standard cantata in perioada sarbatorilor de iarna si in 2007 a fost declarata cea mai rulata piesa de sarbatori a unor artisti-membri ai ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers), o asociatie americana omoloaga Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Pina astazi se cunosc peste 200 de reluari in interpretarea multor artisti, cea mai populara versiune fiind insa cea a formatiei Eurythmics (1987).

Interesant este faptul ca versurile cantecului nu fac nici o referire la sarbatorile de iarna, insa in tarile emisferei nordice el este vazut ca un cantec de Craciun datorita titlului si a catorva mentionari ale saniei cu zurgalai (sleigh-bells). Personajul Parson Brown se refera la preotii protestanti (parson) care faceau naveta intre marile orase pentru ceremoniile de casatorie ale enoriasilor, fiindca la acea data nu aveau o parohie proprie. In acest caz, personajele ii cer omului de zapada sa ii tina loc preotului pentru oficierea cununiei.

(citeşte)

genuri: Various
|

MC Sar & The Real McCoy - Space invaders (1994)

publicat pe 09/12/2011 22:46 în Albume de Leonardo

20 melodii

Albumul Space invaders este unul din cele mai bune albume de muzica eurodance din anii '90. Succesul muzical al albumului a fost asigurat de patru single-uri extrase de pe el, insa succesul comercial a fost adus de versiunea special compilata si remixata pentru publicul din Statele Unite, lansata in 1995 sub titlul Another night.

Olaf Jeglitza alias O-Jay, fondatorul trupei, este de nationalitate germana si a debutat in muzica in 1983, ca break-dancer si apoi, alaturi de prietenul sau Frank "Quickmix" Hassas, a devenit unul din pionierii miscarii hip-hop in Germania, publicand prima revista de specialitate Freshbeat Magazin si sustinand emisiunea lunara Freshline Radio Show. Pina in 1989 a pus bazele catorva trupe de hip-hop, a infiintat o casa de inregistrari Freshline Records si a inceput sa compuna si sa produca pentru alti artisti germani. In 1989 este contactat de casa de discuri ZYX Records pentru a colabora la o compilatie muzicala, ocazie cu care si-a luat numele The Real McCoy si a fondat proiectul MC Sar (un joc de cuvinte, M Cesar). A compus o varianta rap a hitului Pump up the jam in doua zile, pe care a produs-o si remixat-o singur si astfel a reusit sa creeze primul sau hit. In anul urmator a lansat primul sau album intitulat On the move!, care s-a bucurat de un succes minor dar notabil datorita hitului It's on you. Dupa lansarea albumului, casa de discuri a intrat in impas financiar, iar Olaf a fost nevoit sa revina la cariera de fotograf, el fiind de altfel un absolvent al unei scoli berlineze de fotografie.

(citeşte)

genuri: Eurodance
|