Best of Disco (vol. 4-5)

publicat: 11/03/2011 00:22 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Acesta va fi probabil ultimul volum din seria rememorarilor despre muzica disco a anilor '70-'80. Desigur ca lista melodiilor nu poate, nu are cum sa fie exhaustiva intr-o astfel de serie care vrea doar sa aduca in atentia publicului mai tanar crampeie audio cu muzica disco pe care astazi o aud, intr-o forma sau alta, in ritmurile artistilor contemporani. Unii vor fi poate surprinsi sa auda in lista de melodii hituri ale anilor '90 ca Could it be magic (Take That), Could it be I'm falling in love (Worlds Apart), Give it up (Cut 'N' Move), If I can't have you (Chyp-Notics) sau It's raining men (Geri Halliwell). Si asta pentru ca muzica disco a influentat si inca influenteaza muzica produsa in ultimii 30 de ani.

Iata cateva melodii ce merita atentia: hitul Spacer al Sheilei - o frantuzoaica ce a debutat in 1962 cantand muzica ye-ye - de pe albumul ei King of the world din 1981 (produs de altii maestrii ai disco-ului, Chic, prezenti si ei in aceasta lista), cantec din care trupa suedeza Alcazar a folosit sample-uri pentru melodia lor Crying at the Discoteque din 2001. Apoi melodia - de acum celebra - a lui Sugar Hill, Rapper's delight, care, desi nu a fost prima melodie rap din istoria muzicii, a fost prima melodie hip hop care a popularizat acest stil muzical in Statele Unite si in intreaga lume. Urmeaza More, more, more, hitul cantat initial de Andrea True, o fost actrita in filmele pentru adulti, care a reusit sa ajunga cu aceasta melodie pina pe locul 5 in UK Singles Chart (1976), melodia fiind preluata ulterior de alte dive de la mijlocul anilor '80 ca Samantha Fox si Bananarama.

O alta melodie disco, care nu este prezenta in listele din aceasta seara, dar care face furori in ultima vreme sub titlul Barbra Streisand a formatiei Duck Sauce, apartine in original formatiei Boney M si se numea Gotta go home. Inca o dovada in plus ca muzica disco, oricat de blamata ar fi fost in America si de care multi s-au dezis dupa ce vremurile ei au apus, ramine inca o piatra de hotar in istoria muzicii, iar mostenirea ei este astazi mai vie ca oricand.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Disco (vol.5)
Descriere: melodii disco
Gen muzical: Disco
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:16:17
Bit rate: 64kbps
Creată la: 06/02/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: