Christmas songs (Cântece de Crăciun) (vol. 6)

publicat: 16/12/2014 22:49 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Ca in fiecare an v-am pregatit o cutiuta cu cantece ce aparent au ca tema principala sarbatoarea de Craciun. Probabil insa ca ati observat ca versurile cantecelor moderne au de fapt ca tema iubirea pe care interpretii vor sa o gaseasca sau sa o recucereasca cu ocazia sarbatorilor de iarna. Acest lucru mi se pare emotionant, dar, in acelasi timp, este un lucru care trebuie sa ne puna pe ganduri. Nu este niciodata prea tarziu sa renuntam la orgolii pentru a cere iertare si a ierta. Asa ca indemnul meu pentru voi este acum si aici sa nu asteptati ocazii speciale pentru a spune Te iubesc.

Revenind la lista de melodii, vreau sa remarc cateva dintre ele. Prima este This Christmas care este una din cele mai populare cantece moderne de Craciun. Melodia, in interpretarea originala a cantaretului american de r&b Donny Hathaway, este inclusa in topul Christmas in the Charts al celebrului istoric muzical Joel Whitburn pe locul 11. De-a lungul anilor melodia a fost reluata de numerosi cantareti celebri printre care Diana Ross, The Temptations, Gloria Estefan, Christina Aguilera, Boyz II Men, Aretha Franklin, Mary J. Blige sau Olivia Newton-John si John Travolta.

The Little Drummer Boy, cunoscuta si sub titlul Carol of the Drum, este un cantec compus de Katherine Kennicott Davis in 1941. Katherine a inceput sa compuna de la varsta de 15 ani si datorita carierei sale muzicale i-a fost acordat titlul onorific de doctor de Universitatea Stenton din Florida. In cei peste 70 de ani de activitate a scris peste 600 de compozitii. Colindul The Little Drummer Boy a devenit faimos in 1958 in interpretarea coralei dirijata de Harry Simeone, care a primit si el drepturi de co-autor la cererea Katherinei, care a fost impresionata de versiunea lui.

God Rest You Merry, Gentlemen este un cantec traditional de Craciun din folclorul englez, care a fost publicat de William B. Sandys in 1833. Totusi cantecul este mai vechi de atat, referintele catre partitura lui datand de la jumatatea secolului al XVIII-lea. Charles Dickens face si el o referire la acest colind in nuvela A Christmas Carol din 1843. Prima inregistrare dateaza din 1908 si apartine cvartetului Meister Glee Singers, iar prima interpretare moderna ii apartine lui Bing Crosby si am inclus-o in original in lista din aceasta seara.

The Christmas alphabet este si el unul din cantecele de Craciun foarte populare. A fost compus de Buddy Kaye and Jules Loman in 1955 si a fost primul cantec despre Craciun care a ajuns pe primul loc in topul britanic UK Singles Chart.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Christmas songs (vol.6)
Descriere: melodii de Crăciun
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:10:55
Bit rate: 64kbps
Creată la: 18/12/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: