Christmas songs (Cântece de Crăciun) (vol. 7)

publicat: 20/12/2015 20:40 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Ca in fiecare an, inaintea sarbatorilor de iarna, am strans o lista de melodii ce au ca tema principala Craciunul.

Cea mai populara melodie din lista din acest an este desigur Winter melody in interpretarea Donnei Summer. Melodia este compusa chiar de Donna Summer impreuna cu Giorgio Moroder si Pete Bellotte si a aparut pe cel de-al patrulea sau album de studio Four seasons of love. Desi titlul duce cu gandul la anotimpul rece, de fapt versurile se refera la destramarea unei relatii amoroase ajunse la capat.

O alta melodie binecunoscuta este Love on layaway a Gloriei Estefan, compusa de sotul ei, Emilio Estefan, si Angie Chirino. Melodia a aparut initial pe compilatia All-Star Christmas editata de Sony in anul 1999.

Merry Christmas, Happy Holidays un alt evergreen de sezon semnat de N'Sync a fost singurul single lansat de pe cel de-al doilea album de sezon Home for Christmas aparut in 1998. Albumul este clasat pe locul 15 in topul celor mai bune albume tematice americane de sarbatori si a fost premiat cu doua Discuri de platina in SUA.

Melodia mea favorita din aceasta lista este December child interpretata de Cindy Lauper. Este inclusa pe Merry Christmas ... Have a Nice Life (1998) - cel de-al saselea album discografic al cantaretei americane - acesta fiind si primul ei album de sezon. Melodia a fost compusa de Cindy Lauper si Jan Pulsford si se spune ca a fost inregistrata intr-un sifonier de lemn de cedru al cantaretei, careia ii placeau reverberatiile din interiorul lui.

Sarbatori fericite!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Christmas songs (vol.7)
Descriere: cantece de Craciun
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:17:03
Bit rate: 64kbps
Creată la: 21/11/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: