Muzică din filme vechi (vol. 5)

publicat: 21/02/2011 23:16 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Serie de teme muzicale din pelicule cinematografice, filme artistice sau seriale tv difuzate in salile de cinema din Romania sau pe posturile nationale de televiziune din Romania si Bulgaria in perioada comunista

Dupa un an de adunat amintiri despre filme vechi, mi-am facut timp si am strans material muzical pentru o cutiuta noua. In capul listei am pus melodia de intro de la desenele animate cu Bamse pe care le vedeam la televiziunea bulgara. Tot "la bulgari" urmaream si serialul Shaka Zulu, un film despre cel mai puternic rege Zulu, care a trait la sfarsitul secolului al XIX-lea si Caracatita, in care comisarul Corrado Cattani se lupta cu clanurile siciliene de mafioti. Numele lui Cattani era cat se poate de bine ales, tinand cont ca orasul Catania era fieful faimosului Benedetto Santapaola, care in acelasi an in care se lansa seria La Piovra (1984) era condamnat pentru moartea lui Giuseppe Fava, un binecunoscut jurnalist ce demascase legaturile dintre politica si afacerile din Catania cu Mafia locala.

Mi-am amintit si de Fantomas, personaj interpretat de Jean Marais, care ma fascina prin misterul sau si de fiecare data cand prindeam un cadru din film in revista Cinema il decupam pentru colectia mea de fotografii. Apoi Marco Polo, o productie italiana din 1982 care a fost difuzata la scurta vreme si pe micile ecrane din Romania. Din seria filmelor cu subiecte din al doilea razboi mondial am ales Drumul spre victorie, Marea evadare si Tunurile din Navarone, filme clasice ce se pare ca erau totusi pe gustul cenzurii ceausiste. De Poldark si Misterele Parisului imi aduc vag aminte, iar restul filmelor frantuzesti le stiu doar din amintirile parintilor mei. Vreau sa remarc faptul ca personajul Rocambole din seria de carti a lui Pierre Alexis Ponson du Terrail (ce a fost televizata in 2 serii intre 1964-1966) a dat cuvantul rocambolesc in limba franceza, prezent si in limba romana, si se refera la aventurile sale fantastice. Putini stiu ca Rocambole este in fapt primul erou modern, el anticipand personaje ca Sfantul, Fantomas sau Arsene Lupin.

Enjoy!

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Melodii din filme vechi (vol.5)
Descriere: melodii din filme vechi
Gen muzical: Various
Conţine: 15 melodii
Timp total: 36:21
Bit rate: 64kbps
Creată la: 16/02/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: