Muzică din filme vechi (vol. 8)

publicat: 26/08/2012 19:06 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Serie de teme muzicale din pelicule cinematografice, filme artistice sau seriale tv difuzate in salile de cinema din Romania sau pe posturile nationale de televiziune din Romania si Bulgaria in perioada comunista

Inca o cutiuta la care am lucrat un an, incercand sa gasesc melodii din filmele care mi-au marcat copilaria si adolescenta. Unele din filmele din aceasta lista imi sunt totusi straine, pentru ca nu eram nascut la data difuzarii lor pe micile ecrane. Renumele catorva din ele a supravietuit timpului in familia mea si le cunosc dupa titlu chiar daca nu le-am vazut vreodata; altele fac parte doar din memoria parintilor mei, in special a tatalui meu, care imi mai aduce aminte uneori de scene memorabile din ele sau imi atrage atentia cand unul din ele ruleaza pe vreun program tv, recomandandu-mi sa ma uit la el.

Mi-am adus aminte cu drag de cateva din filmele pe care le-am vazut la cinematograf, filme care mi se pareau teribil de haioase atunci si care acum, dupa 20-25 de ani de la prima vizionare, fac parte dintr-o alta categorie a gusturilor mele cinematografice. Desigur ca la vremea lor nu erau decat o supapa de divertisment pentru tineret, iar pentru o minte de copil de 10 ani ele erau un substitut de super-eroi la care nu avea acces prin intermediul revistelor de benzi desenate sau a jucariilor de plastic sofisticate. In acest sens, probabil ca Joe Limonada si Cat Ballou vor fi existat in mintea fiecarui baietel si a fiecarei fetite din perioda comunista ca un model demn de urmat, din ciclul "o sa ma fac cowboy cand voi fi mare".

Poate ca unii din vizitatorii acestui site care sunt cu cativa mai in varsta cu mine isi vor aduce aminte cu nostalgie de Borsalino si Scorpio, doua din nenumaratele filme din acea perioada in care aparea unul din cei mai indragiti actori la acea vreme: Alain Delon. Altii, mai apropiati de varsta mea, isi vor aduce aminte de productia britanica Forsyte Saga care rula in format de foileton sau de filmul artistic Znachor ce a rulat pe micile noastre ecrane cu titlul Vraciul.

De remarcat ca Aventurile lui Teddy Ruxpin a fost un serial de desene animate ce a rulat pe postul national de televiziune bulgar, ce il avea ca personaj principal pe ursuletul Teddy Ruxpin, o jucarie creata de inventatorul american Ken Forsee - care a fost de altfel si creatorul acestei serii tv animate ce a rulat intre 1987-1988.

Enjoy!

Referinţe:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Melodii din filme vechi (vol.8)
Descriere: melodii din filme vechi
Gen muzical: Various
Conţine: 15 melodii
Timp total: 44:58
Bit rate: 64kbps
Creată la: 23/08/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: