Antologie muzică românească 2022 (vol. 1-2)

publicat: 30 decembrie 2022 15:00 | actualizat: 2022-12-3030 decembrie 2022 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Am ajuns si la finalul acestui an si ca de fiecare data am strans mai multe melodii ale artistilor romani de peste an pentru a alcatui antologia de muzica romaneasca. Pentru cei ce intra pentru prima data pe site si asculta aceste liste de melodii, trebuie sa spun ca ele nu reprezinta un top (de altfel, melodiile sunt sortate alfabetic dupa numele artistului) si nu sunt nicidecum exhaustive. Acestea sunt doar melodiile care mi-au atras atentia intr-un fel sau altul in acest an 2022.

Pentru mentiunea "artistul anului" l-am considerat de aceasta data ca artistul cu cel mai bun (si oarecum neasteptat) impact asupra publicului, in special cel adolescent, pe rares (asa cum isi ortografiaza numele de scena). Pe numele real Rareș Mariș, el a fost castigatorul primului sezon "One true singer", un concurs muzical de tip reality-show difuzat de platforma de streaming HBO Max, iar premiul obtinut atunci a fost un contract cu casa de discuri Global Records si un cec de 50.000 de euro. Rares are 22 de ani si este din Cluj, dar intre timp s-a mutat in Bucuresti, a renuntat la cursurile Facultatii de Drept si s-a dedicat muzicii.

Vreau sa mai remarc, nu inainte de a incheia, melodiile compuse si interpretate de Florian Rus, care continua un parcurs foarte bun ca solist, el fiind si compozitor si producator muzical. De asemenea, foarte bune si melodiile lui Spike, care a intrat in ultima vreme in mainstream, desi el are o activitate de peste 16 ani ca rapper, dar probabil ca este mai binecunoscut de multi ca regizor pentru Okapi Sound. Andia a continuat si in acest an cu un repertoriu extraordinar si albumul Pietre pretioase, lansat in acest an, este unul din cele mai bune albume ale anului.

Ca artisti de urmarit in perioada ce urmeaza, pot sa vi le recomand pe Alexia si Olivia Addams, care anul acesta au inceput sa intre mai mult in atentia publicului prin intermediul posturilor de radio si tv.

Enjoy!

Liste de melodii (2):

Vezi şi:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Antologie muzicală România 2022 vol. 1
Descriere: muzica romaneasca din anul 2022 (artistul anului: rares)
Gen muzical: Românească
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:03:30
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 29 ianuarie 2022
Titlu: Antologie muzicală România 2022 vol. 2
Descriere: muzica romaneasca din anul 2022 (artistul anului: rares)
Gen muzical: Românească
Conţine: 18 melodii
Timp total: 59:39
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 19 decembrie 2022

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: