Antologie muzică românească 2016 (vol. 1-2)

publicat: 27/12/2016 16:40 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta editie a antologiei anuale este, ca toate celelalte editii de mai inainte, o selectie personala a melodiilor romanesti pe care le-am evidentiat pe tot parcursul anului 2016.

In opinia mea, formatia Carla's Dreams este artistul numarul unu al acestui an, nu numai datorita hiturilor de pe albumul Ngoc sau a expunerii media pe canalele tv si radio, ci pentru influenta pe care aceasta formatie, de altfel foarte originala, o are asupra muzicii romanesti. De remarcat ca Carla's Dreams a compus mai multe melodii pentru artistii romani, doua dintre acestea fiind prezente si in acest top, este vorba despre Da, mama si Nu caut iubiri. Ei au fost premiati in acest an cu 7 premii la Media Music Awards, una dintre categoriile premiate fiind Cea mai difuzată melodie pentru piesa Te rog.

Am apreciat si succesul Deliei, care continua sa surprinda cu abordari muzicale diverse, pentru faptul ca si-a creat un stil aparte si anume acelasi de a nu avea un stil propriu. Insa am inclinat sa acord acest titlu subiectiv de artistul anului formatiei Carla's Dreams pentru ca i-am acordat Deliei acest titlu anul trecut.

Daca as remarca cea mai difuzata melodie a anului 2016, aceasta ar fi Sub pielea mea, urmata indeaproape de Ma ucide ea. Pentru mine este imbucurator faptul ca muzica artistilor romani interpretata in limba romana are mai mult succes decat cea cantata in limba engleza.

Artistul surpriza al acestui an este Ionut Catana alias "The Code", care are 2 melodii in aceasta antologie. Ionut a participat la selectia nationala pentru concursul Eurovision 2016 cu melodia I'm coming home unde s-a clasat pe locul 2 in finala nationala. Din pacate, Romania a fost descalificata din finala de la Stockholm din cauza unor datorii pe care Televiziunea Romana le avea catre European Broadcasting Union, consortiul european care organizeaza concursul Eurovision.

Piesa mea favorita din acest an ii apartine lui Daniel Leonard Vescan si se intituleaza Tic-tac. Muzica lui hip-hop este calificata de multi comerciala, dar cred ca dincolo de ritmurile simple ale melodiilor lui, mesajul a ramas inca relevant din punct de vedere social.

Enjoy!

Titlu: Antologie muzicală România 2016 - 2016 (vol.1)
Descriere: melodii din 2016 ale artiştilor români (artistul anului: Carla's Dreams)
Gen muzical: Românească
Conţine: 28 melodii
Timp total: 01:40:58
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/01/2016
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: