Antologie muzică românească 2018 (vol. 1-2)

publicat: 23/12/2018 19:36 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Iata ca a venit si acea zi din an in care public antologia de muzica romaneasca de peste an. Vreau sa reamintesc celor care intra poate pentru prima data pe acest blog ca aceste liste de melodii sunt preferintele mele personale in privinta melodiilor si artistilor a caror muzica s-a auzit de-a lungul anului 2018 la posturile de radio, tv sau pe internet. Asa ca daca exista melodii pe care nu le-am inclus in aceasta editie atunci fie nu mi-au atras atentia in mod deosebit fie, cel mai probabil, nu am avut ocazia sa le ascult. Cu siguranta, pe masura ce timpul va trece, in urmatoarele luni aceste liste de melodii vor mai aduna cativa artisti ale caror melodii din 2018 vor iesi la iveala.

Trebuie sa observ inca o data, asa cum am mai remarcat si in anii din urma, ca artistii romani de origine basarabeana reusesc sa se impuna in continuare cu piese si stiluri originale si de la an la an sunt din ce in ce mai multi in listele pe care le pregatesc pentru antologia de muzica romaneasca. Cei de anul acesta sunt, in caz ca unii nu cunoasteti originea lor, Irina Rimes (numele de familie Rîmeș), The Motans, Carla's Dreams, Tostogan'S, Mihail Sandu, Cleopatra Stratan, Mark Stam, Dan Balan si Vanotek. Daca in anii trecuti remarcam ca artistii constanteni tin capul de afis al antologiilor, ei fiind prezenti si acum intr-un numar remarcabil in antologia de astazi, iata ca muzica romaneasca a devenit aproape o feuda disputata de Constanta versus Republica Moldova. Reamintesc artistii constanteni din lista de melodii: Inna, 3rei Sud-Est, Jean Gavril, Brianna, Alexandra Stan, Ionuţ Bacula si Laur Costea (Trupa Zero).

Artistul anului, in opinia mea este trupa The Motans, formata din Denis Roabes (voce), Damian Rusu (chitara), Ali Said (tobe), Matei Capitanu (bass). Trupa a luat fiinta in Chisinau in 2015 si are la activ un singur album discografic intitulat My Gorgeous Drama Queens lansat anul acesta. Melodia anului, tot in opinia lor, le apartine tot lor si este intitutlata Inainte sa ne fi nascut.

Vreau sa il remarc si pe Mark Stam a carei ascensiune muzicala nu poate scapa neobservata. Pe numele adevarat Marius Stamatin, el a participat in 2013 la show-ul tv "Moldova are Talent" fiind remarcat de casa de productie SpoialaBrothers care i-a propus sa inceapa un proiect muzical. Mark a debutat in 2017, iar piesa care l-a adus in atentia publicului a fost duetul cu Alina Eremia Doar noi. Melodia a fost compusa de Mark si ea a fost lansata initial solo in 2017, cu un videoclip deosebit regizat de aceiasi frati Spoiala.

Ca si in anii trecuti trebuie sa marturisesc ca sunt dezamagit de modul precar in care artistii romani stiu sa iti mentina brandul personal, multe din informatiile pe care reusesc sa le adun despre ei fiind din interviuri pentru ziarele tabloide si de pe paginile de Wikipedia prost administrate. Si nu ma refer aici la paginile de Facebook oficiale care contin in mare parte adresele de contact si pentru achizitionare de bilete sau concerte ci la biografia personala a artistilor.

Craciun fericit!

Titlu: Antologie muzicală România 2018 - 2018 (vol.1)
Descriere: melodii din 2018 ale artiştilor români (artistul anului: The Motans)
Gen muzical: Românească
Conţine: 23 melodii
Timp total: 01:19:20
Bit rate: 64kbps
Creată la: 07/02/2018
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: