Antologie muzică românească 2015 (vol. 1-2)

publicat: 29/12/2015 17:30 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Acest an este aproape de final, asa ca am pregatit, ca de obicei, o antologie muzicala romaneasca in care am inclus toate melodiile artistilor romani care mi-au atras atentia in acest an. Ca si in celelalte editii, nu mi-am propus sa fac o lista exhaustiva a melodilor aparute de-a lungul anului si nici sa fac un top al melodiilor in functie de succesul lor comercial. In fapt, este posibil chiar sa fi omis cateva melodii ce au avut clasari notabile in topurile muzicale de la posturile de radio romanesti. Bineinteles ca lista aceasta ramane deschisa pe masura ce voi mai identifica si alte melodii ce merita sa fie mentionate in aceasta antologie.

Pentru cei ce vor citi pentru prima o postare despre o antologie muzicala romaneasca, trebuie sa clarific inca o data: aceasta lista de melodii nu este un top, melodiile fiind ordonate, ca aproape toate listele muzicale pe care le public, in ordine alfabetica.

Artistul anului, in opinia mea, este Delia, nu numai datorita albumului lansat in acest an, ci si colaborarilor ei cu alti artisti. In acest an voi face o mentiune speciala pentru Alina Eremia care a avut mai multe melodii cu priza la public si care cred ca si-a gestionat foarte bine imaginea, dar si-a ales si foarte bine melodiile pe care le-a interpretat.

Vreau sa remarc si albumul Life line al formatiei Holograf, care a inceput sa fie formatia mea preferata, bineinteles alaturi de formatia mea de suflet Directia 5. Smiley a continuat sa faca o treaba extraordinara si in acest an, nu numai ca producator ci si in calitate de compozitor. Cu siguranta ca aprecierile mele fata de munca lui sunt impartasite de multi dintre voi.

Melodia cea mai controversata a anului a fost Da, mama, iar melodia anului, in opinia mea, a fost Oarecare in interpretarea lui Smiley.

Participarea Romaniei din acest an la concursul Eurovision a fost castigata in urma selectiei nationale de Voltaj cu melodia De la capat, care s-a clasat pe locul 15 din 27 de tari ce si-au disputat locul 1 in finala gazduita la Viena (Austria). O melodie pe care am retinut-o din selectia organizata de Televiziunea Romana a fost A million stars interpretata de Luminita Anghel.

Indemnul meu pentru toti cei care asculta aceasta lista si au un anume artist preferat sau, de ce nu, mai multe melodii preferate, este sa cumpere albumele artistilor romani.

Enjoy!

Titlu: Antologie muzicală România 2015 - 2015 (vol.1)
Descriere: melodii din 2015 ale artiştilor români (artistul anului: Delia si Alina Eremia)
Gen muzical: Românească
Conţine: 29 melodii
Timp total: 01:43:07
Bit rate: 64kbps
Creată la: 10/01/2015
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: