Antologie muzică românească 2017 (vol. 1-2)

publicat: 23/12/2017 20:49 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

A sosit si acea zi din an in care public antologia muzicii romanesti de peste an. Pentru cei care vor urmari aceasta postare trebuie sa spun ca aceste liste de melodii sunt pur subiective si in ele am adunat melodiile care mi-au atras atentia in 2017. Este posibil ca in urmatoarele luni sa mai adaug melodii pe care nu am avut ocazia sa le aud in acest timp.

In aceasta editie lucrul cel mai dificil a fost sa desemnez artistul anului in opinia mea si in final am ales-o pe Irina Rimes, o cantareata si compozitoare din Republica Moldova care a avut o ascensiune teribila pe scena muzicala din Romania. Pe langa melodiile pe care le canta in listele de mai jos, alte doua cantece sunt compuse de ea isi anume Stai langa mine interpretata alaturi de Vunk si Poarta-ma interpretata de Alina Eremia. Rimes a mai compus cantece si pentru Inna, Raluka, Andra, Antonia sau Nicoleta Nuca.

Carla's Dreams, o alta trupa din Republica Moldova, a fost una din optiunile mele la artistul anului. Ei au fost preferatii mei anul trecut la acest titlu, insa nu am putut trece cu vederea succesul lor din acest an. Pana la sange a fost una din cele mai bune melodii ale anului si una din favoritele mele.

The Motans sunt o trupa din Republica Moldova fondata de solistul Denis Roabeș. Ceea ce imi place la melodiile The Motans este naturaletea cu care Denis canta/recita versurile ca si cum ar spune o poveste. As aprecia ca melodia Weekend cantata alaturi de Delia a fost cea mai buna piesa a anului si probabil si cea mai difuzata.

Un alt artist pe care vreau sa il remarc anul acesta este Cristina Andreea Mușat alias Amna, pe care am remarcat-o inca de la debutul ei din 2011 cu piesa Tell me why si apoi cu colaborarile cu Adda, Robert Toma sau What's Up. In cele mai recente piese ale ei am descoperit un artist care isi pune viata in versuri cu sinceritate si multa maiestrie.

Enjoy!

Titlu: Antologie muzicală România 2017 - 2017 (vol.1)
Descriere: melodii din 2017 ale artiştilor români (artistul anului: Irina Rimes)
Gen muzical: Românească
Conţine: 26 melodii
Timp total: 01:34:55
Bit rate: 64kbps
Creată la: 08/01/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: