Muzică latino (vol. 3)

publicat: 09/12/2010 00:55 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba spaniola, compuse sau interpretate de muzicieni de origine latino-americana sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala latino.

Acest volum de muzica latino aduce in atentie cativa artisti mai putini cunoscuti. In aceasta seara as vrea sa remarc trei din ei: Miriam Alejandra Bianchi, cu numele de scena Gilda, o cantareata argentiniana de cumbia si muzica tropicala, disparuta la numai 35 de ani intr-un accident auto, a carei melodie Corazon Valiente va fi preluata de Natalia Oreiro pe coloana sonora a sitcomului argentinian, Sos mi vida. Al doilea artist, cantaretul chilian Lucho Gatica, un artist sud-american renumit (are chiar o stea pe Hollywood Walk of Fame), este cel care a facut faimoasa melodia Besame mucho, un cantec al compozitorului mexican Consuelo Velázquez (1940). Los Kjarkas, o formatie boliviana a carei melodie Llorando se fue, compusa de Ulises Hermosa, a fost preluata in 1989 de Kaoma, fara consimtamantul acestora. In urma procesului intentat Kaomei de fratii Hermosa, aceasta fost nevoita sa plateasca, in compensatie, pentru plagierea melodiei, o suma de bani ce nu a fost niciodata dezvaluita.

Am inclus si o melodie draga mie, Corazon salvaje, de pe coloana sonora a telenovelei cu acelasi nume (Inima salbatica), care a rulat si in Romania la mijlocul anilor '90. Versiunea melodiei La paloma interpretata de Trio Los Panchos este una din sutele de reluari ale melodiei compuse de Sebastián Iradier, un compozitor spaniol care scris cantecul dupa o vizita in Cuba (1863). Iradier a murit in anonimat, doi ani mai tarziu, fara sa afle vreodata succesul melodiei sale. Melodia a intrat cu timpul in folclorul multor tari printre care Hawai, Mexic, Spania si chiar... Afganistan!

Azul Azul - Bolivia

Carmen y Los Peques - ?

Gaby - ? / El meneaito (ragarap)

Gilda - Argentina

Juan Luis Guerra - Republica Dominicana

Los Kjarkas - Bolivia / Llorando se fue (pop andean)

Lucho Gatica - Chile

Manuel Mijares - Mexic

Mariachi Vargas de Tecalitlan - Mexic

Papi Sanchez - Republica Dominicana / Enamorame (reggaeton)

Trio Los Panchos - Mexic, Puerto Rico, Statele Unite (succes in Mexic) / La paloma (habanera)

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică latino (vol.3)
Descriere: melodii în limba spaniolă
Gen muzical: Latino
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:15:29
Bit rate: 64kbps
Creată la: 11/10/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: