Muzica latino (vol. 7)

publicat: 22/10/2017 18:37 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba spaniola, compuse sau interpretate de muzicieni de origine latino-americana sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala latino.

Am revenit cu urmatoarea cutiuta din seria de muzica latino la aproape 6 ani de la anterioara. Ca urmare, cele mai multe dintre melodiile din acesta lista sunt lansate in ultimii 4-5 ani, insa in lista sunt prezente si unele melodii latino foarte vechi.

Prima melodie pe care vreau sa o remarc a implinit deja 60 de ani de la prima ei inregistrare. Este vorba de Historia de un amor un bolero scris de compozitorul panamez Carlos Eleta Almarán (Dartañan) dupa moartea sotiei fratelui sau. Melodia a aparut pe coloana sonora a filmului mexican cu acelasi nume din 1956. Este unul din cele mai faimoase bolerouri din toate timpurile, fiind interpretat de-a lungul anilor de cantareti celebri ca Dalida, Luis Miguel, Eartha Kitt, Perez Prado, Cesaria Evora, Nana Mouskouri sau Julio Iglesias.

Melodia Aprendi a llorar este cunoscuta publicului romanesc, ea fiind melodia tematica a telenovelei "Si bogatii plang" (Los ricos tanbien lloran) una din primele telenovele difuzate dupa Revolutie la Televiziunea Romana. Veronica Castro si-a inceput cariera artistica in televiziune, cand a aparut in filmul artistic "Acapulco 12-22" in 1968. In 1973 a debutat in muzica, inregistrand primul ei album cu titlul Veronica Castro. Aprendi a llorar face parte de pe cel de-al treilea ei album discografic cu acelasi titlu aparut in 1979 care a ajuns pana pe locul 2 in topul Billboard al celor mai bine vandute albume pop latino in 1980. Veronica Castro este mama cantaretului Cristian Castro pe care ati avut ocazia sa il ascultati in volumul 2 al acestei serii de muzica latino.

La Cumparsita este o melodie compusa de uruguayanul Gerardo Matos Rodríguez si este cel mai faimos si recunoscut tango al tuturor timpurilor. A implinit deja 100 de ani de la prima lui inregistrare de catre pianistul Roberto Firpo care a adaugat la melodia originala parti din tangourile compuse de el La Gaucha Manuela si Curda completa rezultand versiunea pe care o cunoastem azi.

O mentiune speciala pentru melodia Asi fue interepretata de cantautorul mexican Juan Gabriel, considerat in mod unanim cel mai mare si mai prolific compozitor mexican al tuturor timpurilor. Melodia a fost compusa de Juan Gabriel pentru Isabel Pantoja, celebra cantareata spaniola, si a aparut pe albumul Desde Andalucía produs de Juan Gabriel in 1988. Am considerat ca fiind o melodie compusa de un mexican si interpretata chiar de autorul ei, melodia apartine de drept culturii latino-americane.

Aventura - SUA (parinti de origine dominicana si portoricana) / Hermanita (bachata)

Carlos Eleta Almaran - Panama / Historia de un amor (bolero)

Carlos Vives, Shakira - Columbia / La bicicleta (vallenato, cumbia)

Danny Ocean - Venezuela / Me rehuso (reggaeton)

Erreway - Argentina

Gerardo Matos Rodríguez - Uruguay / La Cumparsita (tango)

Gloria Estefan - Cuba (succes in SUA)

J Balvin - Columbia / Tranquila (reggaeton)

Jennifer Peña - SUA (parinti de origine mexicana) / Hasta el fin del mundo (tejano)

Juan Gabriel - Mexic / Asi fue (mariachi)

Nicky Jam - SUA (parinti de origina dominicana si portoricana) / Travesuras (reggaeton)

La Sospechosa - ? / La tumbadora (salsa)

Luis Fonsi, Daddy Yankee - Porto Rico / Despacito (reggaeton)

Maluma - Columbia / Felices los 4 (reggaeton)

Paulina Rubio - Mexic

Ricky Martin - Porto Rico / Vente pa' ca (reggaeton)

Selena - SUA (tata de origine mexicana) / Amor prohibido (tejano)

Thalia - Mexic

Veronica Castro - Mexic

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică latino (vol.7)
Descriere: melodii în limba spaniolă
Gen muzical: Latino
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:18:59
Bit rate: 64kbps
Creată la: 18/09/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: