Muzichii • Albume

Arhivă anuală:

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

26 înregistrări

Black Box - Dreamland (1990)

publicat pe 03 septembrie 2012 22:51 în Albume de Leonardo

Lansat in 1990, albumul Dreamland a fost primul album ce a popularizat genul italo-house si hiturile extrase de pe el raman si astazi unele din cele mai bune piese de dans ale anilor '90. Primul extras pe single de pe album a fost Ride on time lansat in 1989 si el a reusit sa ajunga pana pe locul 1 in UK Singles Chart si pe primele locuri in multe alte topuri internationale. Single-ul a fost premiat cu Discul de Argint in Franta, Discul de Aur in Suedia si cu Discul de Platina in Marea Britanie. Albumul Dreamland a fost la randul lui premiat cu Discuri de Platina in Australia si Canada si cu Discul de Aur in Marea Britanie si Statele Unite.

(citeşte)

genuri: Italo-House
|

Alanis Morissette - Jagged Little Pill (1995)

publicat pe 05 mai 2012 21:21 în Albume de Leonardo

Jagged Little Pill, cel de-al treilea album al cantaretei canadiene Alanis Morissette, este printre cele mai de succes albume ale anilor '90, fiind cotat in top 10 cele mai vandute albume din toate timpurile cu 33 de milioane de copii. Este si primul album al lui Alanis Morissette care a fost lansat la nivel international, primele doua fiind distribuite doar in Canada. Succesul acestui album este in mare masura datorat lui Glen Ballard, producatorul albumului si co-autorul melodiilor, care colaborase anterior cu Michael Jackson pe albumele Thriller (1982) si Bad (1987).

(citeşte)

genuri: Rock alternativ
|

Ioan Gyuri Pascu - Masina cu jazzolina (1994)

publicat pe 12 martie 2012 21:57 în Albume de Leonardo

A trecut un an de cand am postat pe site primul album discografic al lui Ioan Gyuri Pascu si am promis ca voi reveni si cu al doilea. Masina cu jazzolina a fost lansat in 1994 si este considerat de fani drept cel mai bun album al lui Ioan Gyuri Pascu, fapt dovedit si de premiul Cel mai bun album al anului primit in acelasi an din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor. Desi titlul albumului face referire la muzica jazz, as putea spune mai degraba ca titlul este o gaselnita faurita cu istetime de mintea sugubeata a lui Ioan Gyuri Pascu, fiindca muzica albumului este, ca si pe albumul anterior, un amestec placut de jazz, blues, country, pop, rock si chiar calypso.

(citeşte)

genuri: Românească
|

Jeff Wayne - The War Of The Worlds (1978)

publicat pe 08 ianuarie 2012 17:52 în Albume de Leonardo

The War Of The Worlds este un album concept sau, asa cum spune si titlul lui complet, "o versiune muzicala" ce repovesteste romanul sf (publicat in 1898) al scriitorului englez H. G. Wells. Cea mai cunoscuta versiune a acestui roman este bineinteles adaptarea radio pe care producatorul american Orson Welles a facut-o in 1938, despre care zvonurile, mai mult sau mai putin adevarate, spun ca a reusit sa induca panica in ascultatorii care au crezut ca in acel moment chiar are loc o invazie extraterestra in New Jersey.

Varianta lui Wayne nu este insa cu nimic mai prejos, ea ramand o capodopera inaintea vremurilor ei, ce imbina rock-ul progresiv cu orchestra de coarde, folosind naratiunea si diverse laitmotive pentru a reda atmosfera intamplarilor si sentimentele personajelor principale. Naratiunea originala ii apartine celebrului actor galez Richard Burton in rolul Jurnalistului, in timp ce vocile secundare apartin unor cantareti renumiti ca Justin Hayward (The Moody Blues), Chris Thompson (Manfred Mann), Phil Lynott (Thin Lizzy), Julie Covington (din musicalul Evita) si David Essex (din musicalul Evita). Albumul a petrecut 290 de saptamani in UK Albums Chart, a intrat in top 10 in clasamentele din 22 tari si a atins prima pozitie in 11 dintre ele. Chiar si dupa 30 de ani acest album ramane unul din cele mai vandute albume, in 2009 el fiind plasat pe locul 40 in topul celor mai bine vandute albume din toate timpurile in Marea Britanie.

(citeşte)

genuri: Rock
|

MC Sar & The Real McCoy - Space invaders (1994)

publicat pe 09 decembrie 2011 22:46 în Albume de Leonardo

Albumul Space invaders este unul din cele mai bune albume de muzica eurodance din anii '90. Succesul muzical al albumului a fost asigurat de patru single-uri extrase de pe el, insa succesul comercial a fost adus de versiunea special compilata si remixata pentru publicul din Statele Unite, lansata in 1995 sub titlul Another night.

Olaf Jeglitza alias O-Jay, fondatorul trupei, este de nationalitate germana si a debutat in muzica in 1983, ca break-dancer si apoi, alaturi de prietenul sau Frank "Quickmix" Hassas, a devenit unul din pionierii miscarii hip-hop in Germania, publicand prima revista de specialitate Freshbeat Magazin si sustinand emisiunea lunara Freshline Radio Show. Pina in 1989 a pus bazele catorva trupe de hip-hop, a infiintat o casa de inregistrari Freshline Records si a inceput sa compuna si sa produca pentru alti artisti germani. In 1989 este contactat de casa de discuri ZYX Records pentru a colabora la o compilatie muzicala, ocazie cu care si-a luat numele The Real McCoy si a fondat proiectul MC Sar (un joc de cuvinte, M Cesar). A compus o varianta rap a hitului Pump up the jam in doua zile, pe care a produs-o si remixat-o singur si astfel a reusit sa creeze primul sau hit. In anul urmator a lansat primul sau album intitulat On the move!, care s-a bucurat de un succes minor dar notabil datorita hitului It's on you. Dupa lansarea albumului, casa de discuri a intrat in impas financiar, iar Olaf a fost nevoit sa revina la cariera de fotograf, el fiind de altfel un absolvent al unei scoli berlineze de fotografie.

(citeşte)

genuri: Eurodance
|