Muzichii • Albume

Arhivă anuală:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

23 înregistrări

Jeff Wayne - The War Of The Worlds (1978)

publicat pe 08 ianuarie 2012 17:52 în Albume de Leonardo

The War Of The Worlds este un album concept sau, asa cum spune si titlul lui complet, "o versiune muzicala" ce repovesteste romanul sf (publicat in 1898) al scriitorului englez H. G. Wells. Cea mai cunoscuta versiune a acestui roman este bineinteles adaptarea radio pe care producatorul american Orson Welles a facut-o in 1938, despre care zvonurile mai mult sau mai putin adevarate spun ca a reusit sa induca panica in ascultatorii care au crezut ca in acel moment chiar are loc o invazie extraterestra in New Jersey.

Varianta lui Wayne nu este insa cu nimic mai prejos, ea ramand o capodopera inaintea vremurilor ei, ce imbina rock-ul progresiv cu orchestra de coarde, folosind naratiunea si diverse laitmotive pentru a reda atmosfera intamplarilor si sentimentele personajelor principale. Naratiunea originala ii apartine celebrului actor galez Richard Burton in rolul Jurnalistului, in timp ce vocile secundare apartin unor cantareti renumiti ca Justin Hayward (The Moody Blues), Chris Thompson (Manfred Mann), Phil Lynott (Thin Lizzy), Julie Covington (din musicalul Evita) si David Essex (din musicalul Evita). Albumul a petrecut 290 de saptamani in UK Albums Chart, a intrat in top 10 in clasamentele din 22 tari si a atins prima pozitie in 11 dintre ele. Chiar si dupa 30 de ani acest album ramane unul din cele mai vandute albume, in 2009 el fiind plasat pe locul 40 in topul celor mai bine vandute albume din toate timpurile in Marea Britanie.

(citeşte)

genuri: Rock
|

MC Sar & The Real McCoy - Space invaders (1994)

publicat pe 09 decembrie 2011 22:46 în Albume de Leonardo

Albumul Space invaders este unul din cele mai bune albume de muzica eurodance din anii '90. Succesul muzical al albumului a fost asigurat de patru single-uri extrase de pe el, insa succesul comercial a fost adus de versiunea special compilata si remixata pentru publicul din Statele Unite, lansata in 1995 sub titlul Another night.

Olaf Jeglitza alias O-Jay, fondatorul trupei, este de nationalitate germana si a debutat in muzica in 1983, ca break-dancer si apoi, alaturi de prietenul sau Frank "Quickmix" Hassas, a devenit unul din pionierii miscarii hip-hop in Germania, publicand prima revista de specialitate Freshbeat Magazin si sustinand emisiunea lunara Freshline Radio Show. Pina in 1989 a pus bazele catorva trupe de hip-hop, a infiintat o casa de inregistrari Freshline Records si a inceput sa compuna si sa produca pentru alti artisti germani. In 1989 este contactat de casa de discuri ZYX Records pentru a colabora la o compilatie muzicala, ocazie cu care si-a luat numele The Real McCoy si a fondat proiectul MC Sar (un joc de cuvinte, M Cesar). A compus o varianta rap a hitului Pump up the jam in doua zile, pe care a produs-o si remixat-o singur si astfel a reusit sa creeze primul sau hit. In anul urmator a lansat primul sau album intitulat On the move!, care s-a bucurat de un succes minor dar notabil datorita hitului It's on you. Dupa lansarea albumului, casa de discuri a intrat in impas financiar, iar Olaf a fost nevoit sa revina la cariera de fotograf, el fiind de altfel un absolvent al unei scoli berlineze de fotografie.

(citeşte)

genuri: Eurodance
|

Mirabela Dauer - Eşti visul meu (1986)

publicat pe 06 noiembrie 2011 18:09 în Albume de Leonardo

In acest weekend am avut sansa sa ascult cinci albume vinil ale Mirabelei Dauer si drept sa spun mi-au placut foarte mult. Bineinteles, multe dintre melodii le cunosteam foarte bine din copilarie, pe altele mi le-am reamintit cu aceasta ocazie. Am avut surpriza sa aflu si titlul unei melodii (Doar iubirea) pe care o cautam de foarte mult timp si despre care stiam foarte vag ca e cantata de Mirabela Dauer.

Probabil ca unii dintre vizitatori vor fi dezamagiti de acest post, dar vreau doar sa le spun ca postarile pe care le fac aici sunt de fiecare data atent evaluate din punct de vedere personal, iar in al doilea rand situl «Cutiuta cu Muzichii» nu isi propune sa abordeze o politica editoriala care sa favorizeze un gen muzical sau un artist anume. Singurul criteriu ramine ca intotdeauna orice fel de muzica atata timp cat versurile melodiilor nu instiga la violenta sau discriminare. Cat despre valoarea artistica, aici totul este subiectiv, iar despre acest lucru nu pot face eu evaluari obiective cat timp nu ma consider un critic muzical.

(citeşte)

genuri: Românească
|

Jon Secada - Jon Secada (1992)

publicat pe 20 octombrie 2011 22:53 în Albume de Leonardo

Primul abum al lui Jon Secada, ramane, alaturi de Echoes al lui Maggie Reilly, unul din albumele mele favorite si unul din cele mai bune albume ale anilor '90. Albumul, lansat in 1992, a fost vandut in peste 6 milioane de copii la nivel mondial si a fost premiat cu 3 Discuri de Platina de Asociatia Americana a Industriei de Inregistrari (RIAA). S-a clasat pe pozitia 15 in topul Billboard 200 in 1993, iar de pe el au fost extrase cinci single-uri, din care patru au intrat in Top 40 US Bilboard Hot 100 si Top 10 US Billboard Adult Contemporary: Just another day, Otro dia mas sin verte (versiunea in limba spaniola a Just another day), Do you believe in us, Angel, I'm free. Atat Angel cat si Otro dia mas sin verte au ajuns pana pe prima pozitie in topul Hot Latino Tracks.

Jon Secada a absolvit Universitatea din Miami si apoi a urmat un masterat in Interpretare Vocala de Jazz la aceeasi universitate. In timpul studiilor a urmat o cariera de muzician de jazz si talentul sau a fost rasplatit cu includerea in Iron Arrow Honor Society, cea mai prestigioasa societate universitara de la Universitatea din Miami, un club elitist pentru studentii, profesorii si absolventii acestei universitati.

(citeşte)

genuri: Pop
|

Maggie Reilly - Echoes (1992)

publicat pe 20 septembrie 2011 23:11 în Albume de Leonardo

Iata unul dintre albumele personale favorite si unul dintre cele mai bune albume ale anilor '90. Poate ca multor altor ascultatori acest album le aduce aminte de momente placute sau de persoane dragi. Mie, personal, imi aduce aminte de ultimele zile de liceu, cand toti stateam in jurul unui casetofon si ascultam melodiile acestui album care povesteau despre dragoste, gelozie, tradare, dar mai ales despartire, despartirea de colegii cu care impartisem patru ani din viata, zi de zi, la scoala.

Echoes este, oficial, albumul de debut in cariera solo al cantaretei de origine scotiana, desi, dupa o cariera plina de succes alaturi de Mike Oldfield, Maggie Reilly debutase solo in 1984. Single-ul de la acea data avea pe fata A coverul As tears go by, interpretata in original de Marianne Faithfull in 1964, o piesa compusa de Jagger, Richards si Oldham. Ascultand piesa de atunci, pe care am inclus-o ca bonus in lista de melodii, avem o prefata la stilul personal solo specific al lui Maggie Reilly, una din acele voci deosebite pe care oricine, la orice ora din zi si din noapte, ar putea-o identifica fara greseala.

(citeşte)

genuri: Pop
|