Muzichii • Albume

Arhivă anuală:

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

26 înregistrări

Mirabela Dauer - Eşti visul meu (1986)

publicat pe 06 noiembrie 2011 18:09 în Albume de Leonardo

In acest weekend am avut sansa sa ascult cinci albume vinil ale Mirabelei Dauer si drept sa spun mi-au placut foarte mult. Bineinteles, multe dintre melodii le cunosteam foarte bine din copilarie, pe altele mi le-am reamintit cu aceasta ocazie. Am avut surpriza sa aflu si titlul unei melodii (Doar iubirea) pe care o cautam de foarte mult timp si despre care stiam foarte vag ca e cantata de Mirabela Dauer.

Probabil ca unii dintre vizitatori vor fi dezamagiti de acest post, dar vreau doar sa le spun ca postarile pe care le fac aici sunt de fiecare data atent evaluate din punct de vedere personal, iar in al doilea rand situl «Cutiuta cu Muzichii» nu isi propune sa abordeze o politica editoriala care sa favorizeze un gen muzical sau un artist anume. Singurul criteriu ramine ca intotdeauna orice fel de muzica atata timp cat versurile melodiilor nu instiga la violenta sau discriminare. Cat despre valoarea artistica, aici totul este subiectiv, iar despre acest lucru nu pot face eu evaluari obiective cat timp nu ma consider un critic muzical.

(citeşte)

genuri: Românească
|

Jon Secada - Jon Secada (1992)

publicat pe 20 octombrie 2011 22:53 în Albume de Leonardo

Primul abum al lui Jon Secada, ramane, alaturi de Echoes al lui Maggie Reilly, unul din albumele mele favorite si unul din cele mai bune albume ale anilor '90. Albumul, lansat in 1992, a fost vandut in peste 6 milioane de copii la nivel mondial si a fost premiat cu 3 Discuri de Platina de Asociatia Americana a Industriei de Inregistrari (RIAA). S-a clasat pe pozitia 15 in topul Billboard 200 in 1993, iar de pe el au fost extrase cinci single-uri, din care patru au intrat in Top 40 US Bilboard Hot 100 si Top 10 US Billboard Adult Contemporary: Just another day, Otro dia mas sin verte (versiunea in limba spaniola a Just another day), Do you believe in us, Angel, I'm free. Atat Angel cat si Otro dia mas sin verte au ajuns pana pe prima pozitie in topul Hot Latino Tracks.

Jon Secada a absolvit Universitatea din Miami si apoi a urmat un masterat in Interpretare Vocala de Jazz la aceeasi universitate. In timpul studiilor a urmat o cariera de muzician de jazz si talentul sau a fost rasplatit cu includerea in Iron Arrow Honor Society, cea mai prestigioasa societate universitara de la Universitatea din Miami, un club elitist pentru studentii, profesorii si absolventii acestei universitati.

(citeşte)

genuri: Pop
|

Maggie Reilly - Echoes (1992)

publicat pe 20 septembrie 2011 23:11 în Albume de Leonardo

Iata unul dintre albumele personale favorite si unul dintre cele mai bune albume ale anilor '90. Poate ca multor altor ascultatori acest album le aduce aminte de momente placute sau de persoane dragi. Mie, personal, imi aduce aminte de ultimele zile de liceu, cand toti stateam in jurul unui casetofon si ascultam melodiile acestui album care povesteau despre dragoste, gelozie, tradare, dar mai ales despartire, despartirea de colegii cu care impartisem patru ani din viata, zi de zi, la scoala.

Echoes este, oficial, albumul de debut in cariera solo al cantaretei de origine scotiana, desi, dupa o cariera plina de succes alaturi de Mike Oldfield, Maggie Reilly debutase solo in 1984. Single-ul de la acea data avea pe fata A coverul As tears go by, interpretata in original de Marianne Faithfull in 1964, o piesa compusa de Jagger, Richards si Oldham. Ascultand piesa de atunci, pe care am inclus-o ca bonus in lista de melodii, avem o prefata la stilul personal solo specific al lui Maggie Reilly, una din acele voci deosebite pe care oricine, la orice ora din zi si din noapte, ar putea-o identifica fara greseala.

(citeşte)

genuri: Pop
|

Martin L. Gore - Counterfeit 1 & 2

publicat pe 17 august 2011 23:08 în Albume de Leonardo

Counterfeit 1 (1989) si Counterfeit 2 (2003) sunt doua albume solo din discografia lui Martin Lee Gore, membru al formatiei Depeche Mode si principalul ei compozitor. Probabil ca cea mai cunoscuta melodie interpretata de Gore, exceptand Somebody, este piesa Compulsion, care este prima melodie dupa E.P.-ul Counterfeit 1. Insa nici aceasta, nici restul melodiilor de pe primul si al doilea album nu sunt compuse de el, ci sunt reluari ale unor melodii mai vechi, unele din ele avand in acest moment mai mult de 50 de ani vechime. De aici vine si denumirea lor, counterfeit insemnand in limba romana contrafacut, asta pentru ca piesele nu ii apartin lui Gore dar sunt interpretate in maniera proprie. In fapt, acesta nu este chiar un album ci un extended-play, incluzand doar 6 piese, si a fost inregistrat in timpul unei pauze pe care formatia a luat-o dupa incheierea inregistrarilor pentru albumul Music for the masses aparut in 1987. E.P-.ul a fost produs de Martin Gore alaturi de Rico Conning - un producator cu care a colaborat si Depeche Mode, si a aparut in iunie 1989. In ciuda faptului ca acesta nu este un album, casa de discuri Mute a emis un numar de album pentru catalog, dupa lansare.

(citeşte)

genuri: Electronică
|

B.G. The Prince Of Rap - The power of rhythm (1991)

publicat pe 03 august 2011 00:20 în Albume de Leonardo

Albumul de fata nu este inclus in nici o lista a celor mai bune albume realizate vreodata sau a celor mai bine vandute sau a celor mai de succes, iar despre B.G. The Prince of Rap probabil ca putin isi mai aduc aminte. Insa faptul ca el a fost mai putin mediatizat sau mai putin apreciat nu il lipseste de valoarea sa intrinseca, ca unul din albumele originale, si as spune chiar unice, de muzica rap de la inceputul anilor '90. Alaturi de albumul lui ICE MC - Cinema, albumul The power of rhythm este unul din albumele inainte-de-vreme ale genului eurodance si chiar printre primele ale genului house-rap. Ceea ce il evidentiaza sunt insa cateva detalii pe care numai fanii acestui artist le stiu.

(citeşte)

genuri: Eurodance
|