Muzichii • Albume

Arhivă anuală:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

22 înregistrări

B.G. The Prince Of Rap - The power of rhythm (1991)

publicat pe 03 august 2011 00:20 în Albume de Leonardo

Albumul de fata nu este inclus in nici o lista a celor mai bune albume realizate vreodata sau a celor mai bine vandute sau a celor mai de succes, iar despre B.G. The Prince of Rap probabil ca putin isi mai aduc aminte. Insa faptul ca el a fost mai putin mediatizat sau mai putin apreciat nu il lipseste de valoarea sa intrinseca, ca unul din albumele originale, si as spune chiar unice, de muzica rap de la inceputul anilor '90. Alaturi de albumul lui ICE MC - Cinema, albumul The power of rhythm este unul din albumele inainte-de-vreme ale genului eurodance si chiar printre primele ale genului house-rap. Ceea ce il evidentiaza sunt insa cateva detalii pe care numai fanii acestui artist le stiu.

(citeşte)

genuri: Eurodance
|

Nirvana - Nevermind (1991)

publicat pe 10 iulie 2011 18:21 în Albume de Leonardo

Probabil ca pot fi numarate de degetele unei maini albumele ultimilor 20 de ani ce pot fi etichetate drept revolutionare, atat din punct de vedere muzical cat mai ales din punct de vedere social. Albumul Nevermind al formatiei Nirvana este insa unul dintre acestea. Daca unii ar spune ca albumul nu a schimbat lumea in care traim in nici un fel, cu siguranta insa ca foarte multi ar spune ca le-a schimbat viata in multe sensuri. Istoric vorbind, Nevermind nu a fost primul album de muzica rock alternativa si nici Nirvana prima trupa de grunge. Ceea ce a facut Kurt Cobain pentru muzica rock alternativa, prin melodiile de pe Nevermind, a fost sa dea ii o forma muzicala prin care dimensiunea sociala a mesajului ei sa ajunga la public nealterata, reusind in acelasi timp, prin geniul sau, sa arate ca imaginea grunge (in romaneste: murdarie) - creionata de criticii muzicali - era o oglindire hidoasa reala a societatii, vazuta prin ochii oamenilor dezamagiti de sperantele neimplinite ale inceputurilor deceniului zece al secolului XX, dupa caderea Cortinei de Fier, si in acelasi timp angoasati de viitorul sumbru si nesigur care se intrezarea dupa declansarea Razboiului din Golf.

(citeşte)

genuri: Rock alternativ
|

The Point - Oblio (1971)

publicat pe 15 iunie 2011 22:35 în Albume de Leonardo

The Point sau Oblio, asa cum e cunoscut publicului din Romania, este un film de animatie creat dupa o idee a lui Harry Nilsson, un cantautor american de succes in anii '70, si realizat impreuna cu directorul de animatie Fred Wolf (care a produs in 1987 Teenage Mutant Ninja Turtles) la studioul de film Murakami-Wolf Films. Filmul a fost difuzat pentru prima data pe 2 februarie 1971 pe postul de televiziune ABC, in cadrul seriei antologice saptamanale ABC Movie of the Week, un spectacol de televiziune cu buget mic in care si-au facut debutul, in cei 6 ani de existenta, mai multi regizori renumiti ca Aaron Spelling (Beverly Hills, 90210, Melrose Place) si David Wolper (L.A. Confidential, Roots).

(citeşte)

genuri: Soundtrack
|

P.M. Dawn - Of The Heart, Of The Soul And Of The Cross: The Utopian Experience (1991)

publicat pe 10 iunie 2011 00:30 în Albume de Leonardo

Iata un album care va implini in acest an 20 de ani, dar care nu si-a pierdut inca farmecul cu care isi vrajeste ascultatorii de toate varstele. La data aparitiei albumului Of the heart, of the soul and of the cross - The utopian experience fanii stilului hip-hop au ridicat din sprancene si au intrebat Ce este asta?. Unii au spus ca este o blasfemie la adresa muzicii rap, considerand ca esenta rap-ului a fost diluata in prea multa muzica pop, iar textele erau rupte total de problema oamenilor de culoare atingand culmile metafizicii, departe de stilul hardcore hip-hop / gangsta foarte apreciat de publicul de culoare. Dimpotriva, altii l-au aclamat ca fiind o initiativa laudabila si un subgen muzical pe care hip-hop-ul avea sansa sa il cultive in anii ce ar fi urmat, dat fiind ca subiectele abordate de P.M. Dawn aduceau hip-hop-ul in atentia albilor. Drept este ca albumul nu a trecut neobservat nici de unii nici de altii, iar la 20 de ani dupa, putem spune fara urma de indoiala ca unicitatea stilului muzical, pe care nici un alt artist nu l-a mai abordat dupa aceea, face din acest album o capodopera. Dar mai sunt multe alte motive, pe care le voi expune in cele ce urmeaza.

(citeşte)

genuri: Hip Hop
|

Ice MC - Cinema (1990)

publicat pe 22 mai 2011 18:30 în Albume de Leonardo

Albumul de fata este unul foarte drag mie pentru ca imi aduce aminte de anii de liceu, in special de primele luni de dupa '90. La fel ca multe alte albume din acea vreme, caseta cu Ice MC se gasea foarte greu, dar am avut surpriza sa primesc in dar o caseta inregistrata de la un coleg de clasa, alaturi de o lista de melodii scrisa de mana langa care era desenat cu carioca Bart Simpson. Mai am si acum caseta si desenul, iar pentru acest lucru inca ii mai sunt recunoscator lui Bitza.

Pentru multi ascultatori probabil ca albumul nu spune prea multe, insa din punct de vedere muzical este mai mult decat pare la prima auditie. De aceea este nevoie sa pun intr-un context istoric data aparitiei lui cu o scurta poveste si cateva aprecieri personale.

(citeşte)

genuri: Eurodance
|