Muzică instrumentală (vol. 2)

publicat: 21/09/2010 02:14 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii instrumentale in original.

Cutiuta cu muzichii revine cu un volum nou de muzica instrumentala. De aceasta data, melodiile din lista sunt piese clasice vechi si foarte vechi, iar pentru conformitate am pastrat numele compozitorilor originali, chiar daca melodia este interpretata de artisti contemporani, tocmai pentru ca melodiile sunt foarte cunoscute, iar inregistrarile originale nu mai sunt disponibile sau au o calitate audio foarte slaba.

Pe langa melodiile de rock si jazz instrumentale deja consacrate, in lista veti regasi si melodia de debut a lui Mike Oldfield, de pe coloana sonora a filmului The Exorcist (1973), tema filmului Love Story (1970) compusa de Francis Lai, precum si binecunoscuta Asa grait-a Zarathustra a lui Richard Strauss de pe coloana sonora a filmului 2001: Odiseea spatiala (1968), o piesa de muzica clasica inca foarte apreciata, demna de o epopee ca cea a lui Stanley Kubrick.

In lista mai apare si Rapsodia albastra lui Gershwin, o alta melodie de inspiratie clasica din anul 1924, celebra melodie a lui Boots Randolph, Yakety Sax, care a insotit serialul de comedie a lui Benny Hill timp de 20 de ani, si nu in ultimul rand, melodia lui Van McCoy, ce a revolutionat muzica disco, succesul ei facand din stilul de dans hustle o manie a anilor '70.

Piesele pe care le-am ales sunt piese original instrumentale, de aceea nu veti gasi in lista melodii instrumentale ce sunt simple versiuni ale unor hituri internationale. Un alt criteriu a fost ca piesa sa nu contina parti vocale, desi piesele lui Van McCoy, Bimbo Jet si a celor de la The Surfaris contin scurte pasaje vocale. In cazul lor am facut o exceptie, piesele fiind, fara indoiala, instrumentale.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică instrumentală (vol.2)
Descriere: muzică instrumentală
Gen muzical: Instrumentală
Conţine: 26 melodii
Timp total: 01:42:14
Bit rate: 64kbps
Creată la: 21/09/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: