Muzică italiană (vol. 1-3)

publicat: 29 martie 2010 02:17 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba italiana, compuse sau interpretate de muzicieni de origine italiana sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala italiana.

In aceasta seara va aduc o cutiuta cu adevarat speciala: o cutiuta la care am lucrat in ultimele 6 luni si am speranta ca am reusit sa adun, in opinia mea fireste, cele mai bune melodii cantate de artistii italieni in limba italiana (este necesara aceasta precizare, veti vedea mai jos). Veti regasi printre melodii foarte multe cu Al Bano si Romina Power, Ricchi e Poveri, Toto Cutugno sau Umberto Tozzi. Am crescut cu muzica lor iar cantecele lor ma vor insoti pretutindeni unde as merge, asa ca nu as putea sa le acord un loc mai putin important in preferintele mele. In opinia mea, Toto Cutugno este unul din cei mai mari compozitori pe care i-a avut Italia. Veti regasi de asemenea multe cantece ale lui Eros Ramazzotti. Desi nu este unul din artistii mei favoriti, trebuie sa recunoastem, in mod obiectiv, ca Eros a facut istorie in muzica din peninsula.

In incheiere, pot spune ca aceasta cutiuta muzicala in limba italiana a fost mult mai dificila decat cea in limba franceza. Mi-a fost foarte greu sa aleg din toata gama de artisti disponibili incepind inca de la inceputul secolului XX cu Enrico Caruso. Muzica italiana are o istorie indelungata si probabil cel mai vechi, mai bogat si mai cunoscut repertoriu muzical european, ca sa nu mai mentionam si larga paleta de solisti si compozitori. Sa nu uitam ca foarte multi artisti italieni au contribuit si la repertoriul american, francez, german sau spaniol si ii enumar doar pe Mario Lanza, Salvatore Adamo, Dalida, Raffaela Cara sau Tiziano Ferro, alaturi de multi multi altii. Italia a dat intotdeauna tonul in muzica si in special in muzica moderna, care isi are radacinile bine infipte in genul italo-disco, din care s-au dezvoltat mai tirziu subgenurile eurobeat, eurodance sau italo-house.

Enjoy!

Liste de melodii (3):

Vezi şi:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Muzica italiană vol. 1
Descriere: melodii în limba italiană
Gen muzical: Italiană
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:22:14
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 05 februarie 2010
Titlu: Muzică italiană vol. 2
Descriere: melodii în limba italiană
Gen muzical: Italiană
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:22:39
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 13 februarie 2010
Titlu: Muzica italiană vol. 3
Descriere: melodii în limba italiană
Gen muzical: Italiană
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:18:43
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 13 februarie 2010

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: