Muzică italiană (vol. 10)

publicat: 19/03/2017 17:23 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba italiana, compuse sau interpretate de muzicieni de origine italiana sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala italiana.

Aceasta este probabil una din cele mai vechi cutiute muzicale care inca nu fusese publicata pe site, fiind creata initial in septembrie 2011. In general, melodiile pe care le adun in listele de melodii sunt melodii pe care le cunosc, care imi plac sau care ajung sa imi placa atunci cand le audiez pentru culegerea lor.

Daca tot vorbim de pe perioade lungi de timp, remarc in aceasta lista trupa Ricchi e Poveri, care in acest an implineste 50 de ani de existenta. Este una din cele mai longevive trupe italiene, alaturi de Pooh, Nomadi si Stadio. In 2016, Franco Brambatti, unul din fondatori, a parasit trupa pentru se dedica familiei, astfel ca in acest moment Ricchi e Poveri a devenit un duet. Buona giornata este melodia cu care Ricchi e Poveri au participat la editia din 1990 a festivalului San Remo.

Torna a Surriento este o balada napoletana compusa de Giambattista si Ernesto De Curtis, ce implineste in acest an 115 ani de cand a fost interpretata in original de Giovanni Ambrosini si Maria Cappiello. Din documentele aflate in posesia familiei De Curtis reiese ca prima varianta a baladei a fost scrisa in 1894. In 1961 Elvis Presley o reia in varianta engleza sub titlul Surrender.

Senza fine implineste si ea in acest an 56 de ani. Scrisa de Gino Paoli pentru Ornella Vanoni, cu care avea o aventura la acea data, melodia a fost inital inregistrata de Vanoni. In acelasi an, Paoli a inregistrat-o pentru albumul sau de debut. Paoli este recunoscut drept unul din cei mai importanti cantautori italieni, el fiind compozitorul altor hituri muzicale clasice ca Sapore di sale, Il cielo in una stanza sau Che cosa c'è.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică italiană (vol.10)
Descriere: melodii în limba italiană
Gen muzical: Italiană
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:17:09
Bit rate: 64kbps
Creată la: 13/09/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: