Muzică italiană (vol. 4)

publicat: 09/10/2010 20:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba italiana, compuse sau interpretate de muzicieni de origine italiana sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala italiana.

Am decis sa continui trilogia de muzica italiana, mai ales pentru ca am acordat foarte multa atentie muzicii franceze, lucru nu tocmai just, tanand cont ca muzica italiana are o paleta la fel de variata si valoroasa de artisti.

In cutiuta din aceasta seara am inclus cateva melodii ce merita remarcate. In primul rand, melodia Fisarmonica de pe coloana sonora a seriei a treia a filmului de animatie Lupin (1982), interpretata de Orchestra Castellani-Pasi, apoi L'appuntamento, care, desi este un cover al melodiei Sentado a beira do caminho compusa de cantaretul brazilian Roberto Carlos, este mai cunoscuta decat originalul, fiind inclusa si pe coloana sonora a filmului Ocean's Twelve (2004), si nu in ultimul rand Mama Leone al lui Bino, un succes al anului 1978 in Germania in versiunea germana (originalul fiind insa in italiana), care s-a vandut in peste 20 de milioane de exemplare.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Muzică italiană (vol.4)
Descriere: melodii în limba italiană
Gen muzical: Italiană
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:21:19
Bit rate: 64kbps
Creată la: 07/10/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: