Antologie muzică românească 2021 (vol. 1-2)

publicat: 31/12/2021 13:00 | actualizat: 2021-12-3131/12/2021 13:00 | playlistascultă melodiile! »

A sosit si ultima zi a anului in care public, ca in fiecare an, o antologie muzicala romaneasca, in fapt o lista de melodii care mi-au atras atentia de-a lungul anului si pe care le listez in ordine alfabetica si nu intr-o ordine a preferintei.

Artistul anului, in opinia mea, au fost mai multi, din punct de vedere al acoperirii media si a succesului muzical. In acest an i-am remarcat pe: Ami, pe numele real Andreea Ioana Moldovan, careia trebuie sa ii recunosc talentul de textiera, melodiile din aceasta lista fiind compuse de ea in colaborare cu alti autori, apoi Andia, pe numele real Diana Constantin, care s-a remarcat cu mai multe melodii de pe viitorul ei album, in lista de azi fiind prezente doar 2 melodii dintre acestea si nu in ultimul rand unul din cantaretii mei romani preferati, Jean Gavril, pe numele real Jean Florin Gavrila, un alt artist care contribuie ca textier si compozitor la melodiile pe care le interpreteaza.

Anul acesta a fost un an si mai dificil decat anul trecut din punct de vedere financiar pentru multi artisti romani, nu numai din cauza restrictiilor ce au fost impuse in starea de alerta instituita, dar pentru multi si din cauza alegerilor morale pe care a trebuit sa le faca atat in privinta lor, dar si a celor care au venit sa ii urmareasca in concerte. Multi dintre artisti s-au adaptat acestei situatii si au tinut legatura cu fanii lor prin concerte live, conturi de Tik Tok sau Instagram, dar chiar si asa, publicul meloman trebuie sa stie ca acesti artisti traiesc literal din munca lor creativa, iar cum muzica nu este un bun de stricta necesitate si nici macar unul atat de tangibil, este necesar ca ei sa fie sustinuti nu numai moral ci si pecuniar de catre cei ce le urmaresc activitatea si o apreciaza.

Anul trecut, fiind implicat intr-o anumita masura in activitatea artistica muzicala cu un proiect personal, am luat contact la prima mana cu tot efortul necesar pentru ca un artist sa ajunga sa lanseze o melodie de la o simpla idee pana la un produs finit de calitate. Munca din spatele unui artist nu este doar efortul sau personal, pe care de multe ori e nevoit sa si-l finanteze din surse proprii, dar si a multor altor oameni care fac ca ceea ce auzim la radio sa ne placa, indiferent de gusturile noastre personale, mai comerciale sau nu. Asa ca, va reamintesc, ca de fiecare data: cumparati muzica artistilor pe care ii apreciati. Like-urile si share-urile nu tin de foame.

La multi ani!

Titlu: Antologie muzicală România 2021 - 2021 (vol.2)
Descriere: muzica romaneasca din anul 2021 (artistul anului: Ami, Andia, Jean Gavril)
Gen muzical: Românească
Conţine: 22 melodii
Timp total: 01:09:34
Bit rate: 64kbps
Creată la: 21/12/2021
Actualizată la: 21/12/2021

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: