Antologie muzică românească 2023 (vol. 1)

publicat: 05/12/2023 14:00 | actualizat: 2023-12-2626/12/2023 12:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

A sosit momentul sa public si antologia de muzica romaneasca a acestui an, in care am adunat melodii ale artistilor romani care mi-au atras atentia de-a lungul anului. Aceasta compilatie este, desigur, pur subiectiva si nu se bazeaza pe numarul de discuri vandute, streamuri audiate sau alte topuri oficiale de orice fel intocmite de institutii media.

Artistii romani ai anului, in opinia mea, au fost Alexia si The Urs. Alexia, pe numele complet Alexia Aştelian (nascuta in Reghin, judetul Mures), are deja cativa ani de cand este prezenta pe scena muzicala din Romania cu melodii notabile, iar in ultimul an a reusit sa se impuna cu cateva piese foarte bune , dar si cu colaborari de succes. The Urs, pe numele real Scurtu Gheorghe este un cantaret din Republica Moldova, si a debutat in Romania in acest an cu piesa Apa in colaborare cu Shift.

Lista din acest an a melodiilor este un pic mai scurta decat cea din anii trecuti, dar cu siguranta la ea se vor mai adauga si alte melodii care cu siguranta mi-au mai scapat in acest an. Personal mi s-a parut ca in acest an recolta de melodii a fost totusi mai saraca, poate pentru ca am observat o tendinta a cantaretilor romani de a prelua ritmuri si melodii romanesti mai vechi si a le adapta noilor tendinte muzicale, printre care si acel trend de a face ca melodiile sa aiba un vibe si un sound de anii '80 - o chestiune ce implica o oarecare lipsa de originalitate, dar si faptului ca multi artisti au ales sa lanseze melodii in colaborari cu alti artisti - iar in acest an aceasta tendinta a devenit ceva obisnuit - lucru care in opinia mea diminueaza din calitatile pe care un interpret le poate pune in valoare, compromisul spre un succes comercial imediat (mai ales daca artistii sunt cunoscuti), uneori insa fara ca melodia sa aiba o valoare artistica certa.

Enjoy!

Titlu: Antologie muzicală România 2023 - 2023 (vol.1)
Descriere: muzica romaneasca 2023 (artistul anului: Alexia si The Urs)
Gen muzical: Românească
Conţine: 26 melodii
Timp total: 01:20:55
Bit rate: 64kbps
Creată la: 01/02/2023
Actualizată la: 01/02/2023

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: