Antologie muzică românească 2010 (vol. 1-2)

publicat: 25/12/2010 01:17 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

La inceputul anului, cand am inceput sa completez aceasta lista de melodii, nu am crezut ca voi ajunge sa pomenesc de noul stil muzical inventat in Romania. De fapt, nu mi-am inchipuit niciodata ca se va vorbi candva de un stil dance specific romanesc, muzica popcorn cum mai este denumita, ritmuri definite de David Deejay in 2008 odata cu hitul Sexy Thing. Insa stilul a prins contur in ultimii 5-6 ani, prin contributia mai multor artisti si dj romani si aici trebuie sa ii creditam in primul rand pe 3 Sud-Est, care au facut ca muzica romaneasca sa evolueze catre acest stil, original in felul lui, chiar daca unii il dispretuiesc, ba chiar il hulesc. Unii spun ca muzica popcorn este o subcultura, eu as spune ca este muzica pentru mase. Probabil ca nici disco-ul nu a fost bine vazut la vremea lui, dar numai timpul a dat verdictul final. Eu cred ca indiferent de tipul artistilor romani care fac propaganda acestui stil, tiparul muzical caracteristic romanesc, ce a fost exportat cu succes si in afara tara, in special prin Akcent sau Inna, merita atentie si, de ce nu?, putina consideratie. In final, conteaza doar ca are succes, deci ne putem mandri si noi cu ceva.

Vreau sa mentionez insa ca melodiile din aceasta lista sunt cele care mi-au atras personal atentia in mod deosebit, iar acesta nu este efectiv un top in sinea lui, ci o lista de melodii ordonata alfabetic. Stiu, lipsesc foarte multe melodii dance de succes, unele pe care probabil nu le-am auzit, altele pe care nu le-am inclus din motive de gusturi proprii. Daca voi mai avea sansa sa aflu de o melodie deosebita, lansata in anul de gratie 2010, cu siguranta voi completa aceasta lista pe parcursul anului viitor.

Din punctul meu de vedere, artistul anului, prin activitatea sa personala sau in colaborare cu alti artisti romani, este Guess Who. Nu am o preferinta deosebita pentru el, asa cum nu am avut nici pentru artistii pe care i-am desemnat in ultimii 5 ani, in topurile pe care le-am alcatuit pe acest blog. Este doar o apreciere personala a prezentei lui Guess Who pe scena muzicala romaneasca si recunosc ca melodia Locul potrivit este o melodie la care rezonez mental si sufletesc. Inca o data, subliniez, lista este subiectiva, probabil unul dintre putinele subiecte de pe acest blog pe care imi permit sa il cataloghez in mod deschis astfel.

Va las sa ascultati lista si va recomand sa fiti deschisi la ritmurile pe care vi le-am propus si, da, ma refer in mod special la melodia de pe coloana sonora a serialului Mostenirea, interpretata de Loredana Groza.

Sarbatori fericite!

Vezi şi paginile:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Antologie muzicală România 2010 - 2010 (vol.2)
Descriere: melodii din 2010 ale artiştilor români (artistul anului: Guess Who)
Gen muzical: Românească
Conţine: 21 melodii
Timp total: 01:13:51
Bit rate: 64kbps
Creată la: 24/03/2018
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: