Antologie muzică românească 2011 (vol. 1-2)

publicat: 28/12/2011 19:17 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, am realizat o lista cu melodiile artistilor romani care mi-au atras atentia de-a lungul anului. Lista a fost creata in februarie si am actualizat-o de fiecare data cand am auzit ceva care mi s-a parut interesant/placut/ciudat. Daca ar fi sa nominalizez melodia mea preferata a acestui an, aceasta ar fi Ai un loc a formatiei Directia 5, melodie al carei refren m-a obsedat mai multe zile la rand, fara niciun motiv anume. Dintre melodiile dance, preferatele ar fi Never be alone la egalitate cu Ya BB. O mentiune speciala vreau sa o fac despre Guess Who, pe care l-am considerat artistul anului la finalul lui 2010. Guess Who continua sa faca rime care isi pastreaza seriozitatea, cu o doza bine temperata de pasaje haioase, fara sa cada in vulgaritate ieftina, din punctul meu de vedere aceasta fiind cheia succesului unui artist de hip-hop in mainstream. Secretul lui Guess Who este insa si faptul ca a ales sa propage mesaje cu o esenta foarte puternic motivationala, ceea ce unora nu le place (eu fiind unul dintre acestia), dar, pentru cei mai multi dintre ascultatori, aceste mesaje sunt cu siguranta foarte necesare intr-o perioada ca cea prin care trece majoritatea romanilor.

In opinia mea, artistul roman al anului este Alexandra Stan. In primul rand pentru ca melodia Mr. Saxobeat, care a fost lansata anul trecut, a reusit sa ramana in topurile internationale si o mare parte din acest an si, in ciuda faptului ca Inna a tinut capul de afis al ziarelor, a umplut playlisturile posturilor de radio si televiziune si a castigat premiul de Cel mai popular artist la Romanian Music Awards, trebuie sa ii dam Alexandrei partea ei de credit. Mr. Saxobeat a fost cel mai bun new-entry al unui artist roman in US Bilboard Hot 100 pina acum (locul 92, recordul anterior apartinandu-i lui Edward Maya si Vika Jigulina cu locul 93 in 2010), unde a atins pozitia maxima 21 (Edward Maya si Vika Jigulina ramanand inca cu cea mai buna pozitionare, locul 16). Dupa stiinta mea, Alexandra Stan a fost cel de-al doilea artist roman care a reusit sa intre cu un single in US Billboard Hot 100, topul de referinta al industriei americane de muzica. De remarcat ca melodia de debut a Innei, Hot, nu a reusit sa intre in US Billboard Hot 100, dar a reusit sa ocupe locul 1 in US Hot Dance Airplay, performanta pe care a reusit-o si Alexandra, plus locul 1 in UK Dance pe care il obtinuse si Inna in 2010, dar si un loc 3 in UK Singles Chart versus locul 6 al Innei, alaturi de numeroase certificari cu Discul de Aur si de Platina la nivel international. Bineinteles, totul a fost incununat cu premiul de Best Romanian Act pe care Alexandra l-a primit la gala MTV Europe Music Awards.

Anul 2012 se anunta un an interesant din punctul meu de vedere. Ascultand muzica lui 2011, cred ca muzica popcorn va ajunge la un capat de linie in 2012, cand muzica romaneasca va trece la nivelul urmator si anume muzica house, pastrand probabil mici influente specifice muzicii popcorn made in Romania. Vom trai si vom vedea.

Enjoy si nu uitati: muzica pe care o listez aici are un scop demonstrativ, daca vreti sa sustineti cu adevarat artistii romani care va plac, nu trebuie sa dati like-uri ci sa mergeti sa le cumparati muzica.

Titlu: Antologie muzicală România 2011 - 2011 (vol.1)
Descriere: melodii din 2011 ale artiştilor români (artistul anului: Alexandra Stan)
Gen muzical: Românească
Conţine: 23 melodii
Timp total: 01:18:43
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/02/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: