Antologie muzică românească 2013 (vol. 1-2)

publicat: 05/01/2014 21:48 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Antologia muzicala romaneasca pentru anul 2013 este, ca de obicei, o lista in care am adunat melodiile artistilor romani care mi-au atras intr-un fel sau altul atentia in anul ce a trecut, si nu este in nici un fel un clasament muzical, ci doar o lista ordonata alfabetic.

Ca o privire de ansamblu, muzica romaneasca nu a evoluat spectaculos in acest an, multe din directiile muzicale pe care le asteptam anul trecut nefiind implinite. Din perspectiva muzicala, anul 2013 a fost destul de putin generos din punctul de vedere al muzicii de dans de mainstream, dar a incercat sa compenseze la capitolul liric, multi artisti intelegand ca o melodie buna este cea care creeaza o mema buna. Printre cei care au lansat cateva meme muzicale bune se numara Loredana cu Apa, Puya cu Baga bani, Cabron cu Iarna pe val, Andra cu Inevitabil va fi bine, dar cu siguranta cei care au luat primul premiu pentru cea mai rulata si detestata melodie a anului au fost Vama cu Perfect fara tine.

Totusi, cred ca cea mai buna melodie pe care a oferit-o acest an este Acasa interpretata de Smiley, o melodie in ale carei versuri se regasesc cei mai multi dintre noi. O alta melodie remarcabila este Nu stiu cine esti compusa de Cornel Ilie, care a reusit sa reinvie cu maiestrie ritmurile muzicii romanesti de la sfarsitul anilor '90, lucru care mie imi starneste o nostalgie aparte.

Pentru mine, artistul anului din perspectiva muzicala, acoperire media si succes muzical este Connect-R. Prima mea alegere a fost insa Smiley, evolutia lui, mai ales compozitionala, fiind remarcabila, insa am optat pentru Connect-R pentru ca el a avut totul mai putin suportul mediatic oferit de un trust media, de care Smiley a beneficiat din plin.

Locul 13 ocupat de Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei in finala concursului Eurovision 2013 gazduit de orasul Malmo (Suedia), a fost unul onorabil, tinand cont ca, in ciuda prezentei sale scenice originale criticata de unii, locul ocupat de el a fost mai bun decat al altor artisti care au concurat in anii trecuti pentru Romania.

Enjoy!

Titlu: Antologie muzicală România 2013 - 2013 (vol.2)
Descriere: melodii din 2013 ale artiştilor români (artistul anului: Connect-R)
Gen muzical: Românească
Conţine: 30 melodii
Timp total: 01:48:37
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/10/2013
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: