Antologie muzică românească 2014 (vol. 1-2)

publicat: 31/12/2014 00:02 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este ultima cutiuta din acest an si voi incheia cu selectia melodiilor romanesti din acest an, care mi-au atras atentia in mod deosebit sau care pur si simplu m-au obsedat, asa cum probabil vi s-a intamplat multora.

Acesta nu este un top muzical, probabil ca cei care au urmarit antologiile de muzica romaneasca pe care le-am publicat in cei 7 ani de existenta ai «Cutiutei cu Muzichii» sunt obisnuiti cu ele; pentru cei care vor ajunge pentru prima data pe aceasta pagina vreau sa spun ca acestea sunt doar cateva liste de melodii sortate in ordine alfabetica, fara nici o intentie din partea mea de a ordona in alt fel aceste liste.

Artistul acestui an, pe care eu l-am vazut in prim-plan, care a iesit in evidenta pe canalele media, este in opinia mea Lidia Buble. Lidia a fost descoperita de Adrian Sina, fost membru al trupei Akcent, cu ajutorul caruia a debutat in muzica, mai intai ca artist invitat pentru melodia Kamelia si apoi cu single-ul de debut Noi simtim la fel. Melodia Forever love pe care Lidia este invitata alaturi de Directia 5 este fara indoiala favorita multora dintre voi si probabil ca merita titlul de melodia anului.

Totusi, melodia anului care a rulat pe toate canalele radio si tv si care a reusit sa faca acest lucru aproape de-a lungul intregului an, desi a fost lansata in februarie, este in opinia mea Taxi a lui What's Up. Acesta este una din melodiile mele favorite, care m-a insotit multe zile la rand, si cred ca in ciuda versurilor prozaice, orchestratia melodiei este una din cele mai bune din ultimii ani din muzica romaneasca.

O alta melodie pe care vreau sa o remarc este Pe aripi de vant a Deliei care demonstreaza tuturor ca poate interpreta si melodii intr-un alta cheie decat cea cu care ne-a obisnuit si ca este inzestrata cu acel har de a transmite si emotii puternice prin muzica ei, nu numai de a arata ca este o fata rea. Pentru aceasta interpretare, cred ca aceasta melodie este una din cele mai bune melodii ale anului.

Inainte de a incheia aceasta cutiuta, vreau sa va indemn inca o data sa cumparati muzica artistilor ce va plac.

Enjoy!

Titlu: Antologie muzicală România 2014 - 2014 (vol.2)
Descriere: melodii din 2014 ale artiştilor români (artistul anului: Lidia Buble)
Gen muzical: Românească
Conţine: 31 melodii
Timp total: 01:49:07
Bit rate: 64kbps
Creată la: 14/12/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: