Radio Grafii AD 1978

Ediţia 20

publicat: 29/08/2011 00:12 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

După o vârstă, memoria începe să joace feste. Festonează realitatea trecută, cum ar veni. Dar îmi amintesc ca şi ieri ultima ediţie a emisiunii Contact Gold. Cu Romeo Vanica Jr. invitat în studioul de la etajul 12. Discutând despre muzicile din vremuri apuse şi despre ceea ce furniza prezentul începutului de mileniu. Ce s-a întâmplat între timp? Nu neapărat de bine. Muzica s-a dus pe nişe, conform sondajelor efectuate de specialiştii în sociologie. Prin urmare, artistul este un fel de extrapolare a ascultătorului. Acesta nu se mai mulează pe personalitatea compozitorului sau a interpretului, ci aceştia sunt puşi în slujba maselor. În fine, discuţia este lungă şi întortocheată, după cum dictează căile marketingului.

Cert este că am gândit ca, la această ediţie cvasi-jubiliară a Radio Grafiilor, să aduc ceva nou. Şi aşa am ajuns la ID-ul oferit de Romică. Altfel, ora este dedicată topului din State din august 1978. Adică anul în care au existat trei urmaşi ai Sfântului Petru, asta şi pentru că Ioan Paul I a supravieţuit doar cu ceva mai mult de o lună alegerii pe scaunul pontifical.

După încheierea derulării primelor zece poziţii ale topului de peste Atlantic m-am oprit în State, şi în acel an. Pentru a rememora în triplu exemplar ceva Cars. O ediţie a Radio Grafiilor cu iz de Rock şi Disco Grafii. În cel mai pur stil american. Enjoy!

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: