Radio Grafii AD 1978

Ediţia 20

publicat: 29 august 2011 00:12 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

The Commodores - Three times a ladyhttps://images.muzichii.ro/images/pages/main/commodores-three-times-a-lady.jpg

După o vârstă, memoria începe să joace feste. Festonează realitatea trecută, cum ar veni. Dar îmi amintesc ca şi ieri ultima ediţie a emisiunii Contact Gold. Cu Romeo Vanica Jr. invitat în studioul de la etajul 12. Discutând despre muzicile din vremuri apuse şi despre ceea ce furniza prezentul începutului de mileniu. Ce s-a întâmplat între timp? Nu neapărat de bine. Muzica s-a dus pe nişe, conform sondajelor efectuate de specialiştii în sociologie. Prin urmare, artistul este un fel de extrapolare a ascultătorului. Acesta nu se mai mulează pe personalitatea compozitorului sau a interpretului, ci aceştia sunt puşi în slujba maselor. În fine, discuţia este lungă şi întortocheată, după cum dictează căile marketingului.

Cert este că am gândit ca, la această ediţie cvasi-jubiliară a Radio Grafiilor, să aduc ceva nou. Şi aşa am ajuns la ID-ul oferit de Romică. Altfel, ora este dedicată topului din State din august 1978. Adică anul în care au existat trei urmaşi ai Sfântului Petru, asta şi pentru că Ioan Paul I a supravieţuit doar cu ceva mai mult de o lună alegerii pe scaunul pontifical.

După încheierea derulării primelor zece poziţii ale topului de peste Atlantic m-am oprit în State, şi în acel an. Pentru a rememora în triplu exemplar ceva Cars. O ediţie a Radio Grafiilor cu iz de Rock şi Disco Grafii. În cel mai pur stil american. Enjoy!

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: