Radio Grafii AD 1974

Ediţia 31

publicat: 07/11/2011 21:49 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Alina a apărut prima dată la recomandarea unui coleg de trudă într-ale ştirilor sportive. Cosmin. Am uitat însă de piticul despre care îmi tot povestea acesta, amuzat de găselniţa versului şi de originalul melodiei. L-am regăsit peste ceva timp, la unul din concertele recomandate de Tudor, pe care, tot aşa, îl cunoscusem la recomandarea lui Mihai. Ce mai, lanţuri à la Bollywood :). Cert este că într-o seară răcoroasă am ajuns la Clubul Ţăranului şi acolo am descoperit-o cu adevărat pe Alina Manole. Vă invit să degustaţi în linişte două din piesele care figurează pe recenta sa lansare discografică - Dragoste în 3. Merită, vă asigur.

Altfel, ediţia de faţă a Radio Grafiilor este axată pe muzicile din octombrie 1974. Era luna în care debuta procesul de după scandalul Watergate. Iar Ted Bundy îşi vedea mai departe de seria lui crime, bifând alte victime pe listă: Nancy Wilcox, Melissa Anne Smith şi Laura Aime, toate trei încă la vârsta adolescenţei. Pentru a doua oară în decurs de un an, în Marea Britanie aveau loc alegeri generale. După ce în februarie preluase postul de la nr. 10, pe Downing Street, de la conservatorul Edward Heath, laburistul Harold Wilson rămânea în funcţie, graţie unei majorităţi de trei locuri în parlament.

Pele se retrăgea din activitate. Frank Robinson devenea primul antrenor de culoare din istoria Major League Baseball, după ce prelua frâiele lui Cleveland Indians. Iar Nate Thurmond, baschetbalistul lui Chicago Bulls, devenea primul jucător din istoria NBA care realiza cvadrupla dublă. S-a întâmplat chiar în meciul de debut la noua sa echipă, după transferul de la Golden State Warriors. Pe 18 octombrie 1974, în disputa cu Atlanta Hawks, jucătorul pe atunci în vârstă de 33 de ani a realizat 22 de puncte, 14 recuperări, 13 pase decisive şi 12 blocaje.

Până în prezent, performanţa lui Nate the Great a fost repetată de doar alţi trei baschetbalişti: Alvin Robinson (San Antonio Spurs, în februarie 1986), Hakeem Olajuwon (Houston Rockets, în martie 1990) şi David Robinson (San Antonio Spurs, în februarie 1994).

Odată încheiată înşiruirea muzicilor din topul de peste Atlantic, vine bomboana de pe tort: voci feminine, la superlativ. Hindi Zahra este o reprezentantă a noului val. O tânără cu origini marocane berbere care locuieşte şi creează la Paris. Pe Sam Phillips o cunoaşteţi din coloana sonoră a serialului "The Gilmore Girls". Iar Pearl Bailey nu mai are nevoie de nicio recomandare. Audiţie cu bine!

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: