Radio Grafii AD 1972

Ediţia 11

publicat: 13/06/2011 09:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Pablo Picasso - The Embrace (1972)

Iunie 1972 este o lună foarte importantă pentru democrația americană. Într-un an cu alegeri prezidențiale, scandalul Watergate mocnea. La ora 2:30, în dimineața zilei de 17 iunie, cinci bărbați sunt arestați în sediul Comitetului Național Democratic, la etajul șase al clădirii de birouri Watergate din Washington DC. Tentativa președintelui Nixon de a evita intervenția FBI în ancheta cazului va duce la anunțarea demisiei, eveniment unic de acest fel în istoria Statelor Unite, produs pe 9 august.

Are și nu are legătură cu episodul de mai sus. Pe 11 iunie, în Manhattan are loc premiera celei mai cunoscute pelicule pornografice din toate timpurile. Deep Throat a costat 25.000 de dolari și a adus producătorilor venituri de 600 de milioane. Care ar fi legătura cu scandalul de la Casa Albă? Deep Throat a fost pseudonimul informatorului care l-a anunțat pe jurnalistul Bob Woodward de la The Washington Post, despre implicarea administrației președintelui Richard Nixon în scandalul Watergate. La 31 de ani după demisia lui Nixon, s-a dezvăluit că Deep Throat era fostul director adjunct al FBI, Mark Felt.

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: