Radio Grafii AD 1957

Ediţia 13

publicat: 27/06/2011 09:41 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Pomeneam la ediţia anterioară de demisia cabinetului britanic condus de Harold MacMillan. Fără niciun fel de intenţie, descopăr că şase ani mai devreme acesta era numit în funcţie de Regina Elisabeta, după ce Anthony Eden părăsise reşedinţa din 10th Downing St., din cauza unor probleme de sănătate. Tot în iunie 1957, Dick Mayer câştiga Openul de golf al Statelor Unite, după ce-l învingea în barajul de luni, disputat la 18 cupe pe deţinătorul trofeului, Cary Middlecoff. În condiţiile în care americanul învingea după ce încheiase jocul regulamentar la un total de plus 2, performanţa din acest an a tânărului nord-irlandez Rory McIlroy, autor al unui minus 16 neverosimil, este cu atât mai importantă. Tot la capitolul comparaţii: dacă succesul de acum 54 de ani a fost recompensat cu un cec în valoare de 7.200 de dolari, victoria din 2011 i-a adus britanicului în vârstă de 22 de ani 1.440.000 de dolari.

Revenind la muzicile noastre cele de toate săptămânile, să menţionăm prezenţa între primele 15 locuri ale topului din State a două piese aparţinând The Coasters - în fapt cele două feţe ale single-ului Searchin'/Young Blood. La final, tripleta şi rubricuţa "Ascultaţi şi comparaţi" fac referire la atmosferă. Clar, ceva plutea acolo, la sfârşit de ani '60. Am lăsat ambele versiuni la "Spirit in the Sky", deoarece ambele sună excepţional. Deocamdată, atât. Restul este muzică...

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: